သုေတသီ မ်ားသည္ ႏုိင္ငံ အေရွ႕ပုိင္း ေနာ္ေဖာ့ခ္ခ႐ိုင္ အတြင္း၌ ေနထုိင္လ်က္ ရွိသည့္ အမ်ဳိးသမီး မ်ားႏွင့္ အမ်ဳိးသား မ်ားကုိ ၁၁ ႏွစ္ေက်ာ္ၾကာ ေလ့လာမႈမ်ား ျပဳလုပ္ ခဲ့ၿပီး ေလ့လာမႈမ်ား စတင္ခဲ့ခ်ိန္ မွစ၍ ၎တုိ႔၏ စားေသာက္ ေနထုိင္မႈ အက်င့္ စ႐ိုက္ကုိ အေသးစိတ္ ေလ့လာမွတ္သား ခဲ့ၾကသည္။
၁၁ ႏွစ္ၾကာ ေလ့လာမႈမ်ား ျပဳလုပ္ ခဲ့ရာတြင္ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ျပင္သစ္ ဒိန္ခဲႏွင့္ အဆီဓာတ္ နည္းပါးေသာ ဒိန္ခဲမ်ားကုိ စားသံုးသည့္ လူ ၇၅၃ ဦးသည္ ၎အစား အေသာက္မ်ားကုိ လံုးဝ မစားသံုးသည့္ အျခား လူမ်ားထက္ ေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၄ ရာခုိင္ႏႈန္းခန္႔ ပုိမုိ နည္းပါးေၾကာင္း ေတြ႕ရွိ ခဲ့ၾကျခင္း ျဖစ္သည္ဟု အဆုိပါ သတင္းတြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။
ပဲရစ္ ေဖေဖာ္ဝါရီ ၆