Pages - Menu

9 Nov 2012

ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ၾကမယ္





ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား


၁။ ေခါက္ဆြဲ (၅၀သားခန္႕)
၂။ေဂၚဖီထုပ္ အနည္းငယ္
၃။ေရႊပဲသီး အနည္းငယ္
၄။ပဲပင္ေပါက္ အနည္းငယ္
၅။မုန္လာဥနီ (၁)ဥခန္႕
၆။ေျပာင္းဖူးအနု (၆)ခု
၇။ၾကက္သြန္နီဥၾကီး (၂)ဥ
၈။ၾကက္ဥ(သို႕) ဘဲဥ (၃)လံုး
၉။ပဲဆီ (ပဲငံျပာရည္အေနာက္) စားပြဲတင္ဇြန္း (၂)ဇြန္း
၁၀။ သၾကား စားပြဲတင္ဇြန္း(၁)ဇြန္း
၁၁။ခရုဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂)ဇြန္း
၁၂။ ဆား (သို႕) ပဲငံျပာရည္အၾကည္ သင့္တင့္ယံုမွ်
၁၃။ၾကက္သား (သို႕) ဝက္သား
၁၄။ အေၾကာ္ေၾကာ္ရန္ဆီ
အခ်ိဳမုန္႕ ထည့္ဝင္လိုပါက မိမိစားသံုးသင့္ေသာ အတိုင္းအတာ

အသီးအရြက္ေတြကို ေလွ်ာ့ထည့္ခ်င္လဲရပါတယ္။
အမ်ိဳးအေရတြက္ ေလွ်ာ့နည္းေစခ်င္ရင္လဲရပါတယ္။
 ေဂၚဖီနဲ႕ ပဲပင္ေပါက္  ၊ၾကက္သြန္ စသည္ျဖစ္ပဲ ထည့္ခ်င္တယ္ဆိုရင္လဲ အဆင္ျပပါတယ္။
 ေမက အသီးအရြက္ေတြကို ႏွစ္သက္ခံုမင္လို႕ အမ်ိဳးအမည္မ်ားမ်ားနဲ႕ ပိုထည့္လိုက္တာပါ။

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္

၁။ အသီးအရြက္မ်ားကို ပံုတြင္ျပထားသည့္အတိုင္း မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အေနအထားအတိုင္း လွီးျဖတ္ေပးပါ။

၂။ ေခါက္ဆြဲမ်ားကို ပဲဆီ ၊ခရုဆီ(သံုးစြဲပါက) စသည္ျဖစ္ နယ္ထားေပးပါ။
ပဲဆီ ခရုဆီကို ၾကိဳတင္မနယ္ဘဲ အသီးအရြက္ေၾကာ္တဲ့အထဲ ထည့္လိုက္ရင္လဲ ရပါတယ္။
 ဒါေပမဲ့ အဲ့ဒီလိုထည့္လိုက္ရင္ အသီးအရြက္မ်ားမွာ ပဲဆီအေရာင္ေၾကာင့္ အစိမ္းေရာင္ေပ်ာက္ျပီး မဲသြားလို႕ ေခါက္ဆြဲထဲသာ ၾကိဳတင္နယ္ထားလိုက္တာပါ။

၃။ၾကက္ဥကို အိုးျပားျပားေလးထဲ ပါးပါးေလး ျဖစ္ေအာင္ ဟိုဘက္ဒီဘက္လွိမ့္ကာ ေၾကာ္ေပးပါ။
 ေခါက္ဆြဲက်က္မွ ထည့္လိုလွ်င္လဲ ရပါ၏။ အဲ့လိုထည့္ရင္ၾကက္ဥမ်ားေၾကာင့္ ေခါက္ဆြဲမ်ား တစ္စုတစ္ေဝးထဲ စုစည္းေနကာ စီးကပ္ေနျခင္းကို ေမ မနွစ္သက္ေသာေၾကာင့္ ၾကိဳတင္ေၾကာ္ထားလိုက္ပါသည္။










ထို႕ေနာက္ ထိုၾကက္ဥ အျပားလိုက္ကို အိုးထဲတြင္ပင္ လွိမ့္ယူလိုက္ပါသည္။ လွိမ့္ယူထားေသာ ၾကက္ဥမ်ားကို အမွ်င္ပါးပါးလွီးထားလိုက္ပါသည္။



၄။ အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီးဆိုလွ်င္ မီးဖိုးေပၚသို႕ ဒယ္အိုးတင္ ၊အိုးထဲသို႕ အေၾကာ္ေၾကာ္ရန္ သင့္တင့္ေသာ ဆီထည့္ ထားလိုက္ပါ။
ဆီမ်ား အရွိန္ျပင္းျပင္းနွင့္ ပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ကာ ႏြမ္းသြားယံုမွ် ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။
ထို႕ေနာက္ အသားထည့္ေၾကာ္ ။
 အသားမ်ား က်က္ေလာက္သည့္အခါတြင္ အသီးအနွံမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ပါေလ။

ပဲပင္ေပါက္ႏွင့္ၾကက္ဥမ်ားကို မထည့္ေသးပဲ ခ်န္လွပ္ထားပါ။



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More