ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဆန္ ႏို႔ဆီဘူး(၁) လံုး
င႐ုပ္သီးအပု (၂)ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီဥႀကီး (၂) ဥ
ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း(၁)ဇြန္း
အာလူး (၁၂) ေအာင္စ (ျပဳတ္၍ အတံုးကေလးမ်ား လွီးထားရန္)
ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ (၄) ေအာင္စ
ဆန္ၾကာဇံ (၄)ေအာင္စ (ေရထဲတြင္ ဆယ္မိနစ္ခန္႔စိမ္၍ ေရစစ္ၿပီးထားရန္)
ပဲၾကာဇံ (၂)ေအာင္စ (ေရထဲတြင္ ဆယ္မိနစ္ခန္႔ စိမ္၍ ေရစစ္ၿပီးထားရန္)
ဟင္းႏုနယ္႐ြက္ (၈)ေအာင္စ
ပဲပင္ေပါက္ (၆) ေအာင္စ
မန္က်ည္းသီးအႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ခန္႔ကို ေရေႏြး(၂၀၀) မီလီႏွင့္ေဖ်ာ္ထားရန္
ဆား အနည္းငယ္
တြဲဖက္စားသံုးရန္ ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သြန္နီဥႀကီး (၁) လံုးကို ပါးပါးလွီး၍ ေၾကာ္ထားရန္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္(၃)ပင္ကို အရွည္လိုက္လွီး၍ ခြာထားရန္
ၾကက္သြန္နီဥႀကီး (၁)လံုးကို ပါးပါးလွီးထားရန္
ပဲၾကာဇံ(၂)ေအာင္စကို ႂကြပ္ေအာင္ ေၾကာ္ထားရန္
ပဲမႈန္႔အက်က္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း(၃)ဇြန္း
င႐ုပ္သီး အက်က္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း(၂) ဇြန္း
နံနံပင္ အနည္းငယ္
(၁) င႐ုပ္သီးအပုႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။ ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္၍ ႏွစ္မိနစ္၊ သံုးမိနစ္ခန္႔ ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္အႏွစ္ကို ထမင္းထဲသို႔ ထည့္၍ နယ္ပါ။
(၂) ဟင္းႏုနယ္႐ြက္ႏွင့္ ပဲပင္ေပါက္တို႔ကို ေရေဆးၿပီး၊ ႏူးသြားေအာင္ ေရေႏြးေျဖာပါ။
(၃) အာလူး၊ ေခါက္ဆြဲ၊ ၾကာဇံ၊ ဟင္းႏုနယ္၊ ပဲပင္ေပါက္တုိ႔ကို ဆားအနည္းငယ္ထည့္၍ သီးျခားစီနယ္ထားပါ။
(၄)ထို႔ေနာက္ ဆီသတ္၍ နယ္ထားေသာ ထမင္း၊ အာလူး၊ ေခါက္ဆြဲ၊ ဆန္ၾကာဇံ၊ ပဲၾကာဇံ၊ ဟင္းႏုနယ္ႏွင့္ ပဲပင္ေပါက္တို႔ကို ဗန္းထဲတြင္ တစ္ပံုစီပံုထားပါ။
(၅)စားသံုးသူတစ္ဦးခ်င္းစီအတြက္ ႏွစ္သက္ရာ ပမာဏႏွင့္ အမ်ိဴးအစားအလိုက္ ထည့္ၿပီး မန္းက်ည္းႏွစ္၊ ပဲမႈန္႔ င႐ုပ္သီးမႈန္႔တို႔ကို လိုအပ္သလို ထည့္၍ နယ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။
Ref: Internet
ဆန္ ႏို႔ဆီဘူး(၁) လံုး
င႐ုပ္သီးအပု (၂)ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီဥႀကီး (၂) ဥ
ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း(၁)ဇြန္း
အာလူး (၁၂) ေအာင္စ (ျပဳတ္၍ အတံုးကေလးမ်ား လွီးထားရန္)
ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ (၄) ေအာင္စ
ဆန္ၾကာဇံ (၄)ေအာင္စ (ေရထဲတြင္ ဆယ္မိနစ္ခန္႔စိမ္၍ ေရစစ္ၿပီးထားရန္)
ပဲၾကာဇံ (၂)ေအာင္စ (ေရထဲတြင္ ဆယ္မိနစ္ခန္႔ စိမ္၍ ေရစစ္ၿပီးထားရန္)
ဟင္းႏုနယ္႐ြက္ (၈)ေအာင္စ
ပဲပင္ေပါက္ (၆) ေအာင္စ
မန္က်ည္းသီးအႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ခန္႔ကို ေရေႏြး(၂၀၀) မီလီႏွင့္ေဖ်ာ္ထားရန္
ဆား အနည္းငယ္
တြဲဖက္စားသံုးရန္ ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သြန္နီဥႀကီး (၁) လံုးကို ပါးပါးလွီး၍ ေၾကာ္ထားရန္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္(၃)ပင္ကို အရွည္လိုက္လွီး၍ ခြာထားရန္
ၾကက္သြန္နီဥႀကီး (၁)လံုးကို ပါးပါးလွီးထားရန္
ပဲၾကာဇံ(၂)ေအာင္စကို ႂကြပ္ေအာင္ ေၾကာ္ထားရန္
ပဲမႈန္႔အက်က္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း(၃)ဇြန္း
င႐ုပ္သီး အက်က္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း(၂) ဇြန္း
နံနံပင္ အနည္းငယ္
(၁) င႐ုပ္သီးအပုႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။ ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္၍ ႏွစ္မိနစ္၊ သံုးမိနစ္ခန္႔ ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္အႏွစ္ကို ထမင္းထဲသို႔ ထည့္၍ နယ္ပါ။
(၂) ဟင္းႏုနယ္႐ြက္ႏွင့္ ပဲပင္ေပါက္တို႔ကို ေရေဆးၿပီး၊ ႏူးသြားေအာင္ ေရေႏြးေျဖာပါ။
(၃) အာလူး၊ ေခါက္ဆြဲ၊ ၾကာဇံ၊ ဟင္းႏုနယ္၊ ပဲပင္ေပါက္တုိ႔ကို ဆားအနည္းငယ္ထည့္၍ သီးျခားစီနယ္ထားပါ။
(၄)ထို႔ေနာက္ ဆီသတ္၍ နယ္ထားေသာ ထမင္း၊ အာလူး၊ ေခါက္ဆြဲ၊ ဆန္ၾကာဇံ၊ ပဲၾကာဇံ၊ ဟင္းႏုနယ္ႏွင့္ ပဲပင္ေပါက္တို႔ကို ဗန္းထဲတြင္ တစ္ပံုစီပံုထားပါ။
(၅)စားသံုးသူတစ္ဦးခ်င္းစီအတြက္ ႏွစ္သက္ရာ ပမာဏႏွင့္ အမ်ိဴးအစားအလိုက္ ထည့္ၿပီး မန္းက်ည္းႏွစ္၊ ပဲမႈန္႔ င႐ုပ္သီးမႈန္႔တို႔ကို လိုအပ္သလို ထည့္၍ နယ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။
Ref: Internet