ေလာကၾကီးကိုအေအးဓာတ္ေတြက
လႊမ္းျခံဳထားတဲ့ ေဆာင္းေအးေအးေလးမွာ ေႏြးေႏြးေထြးေထြး၀တ္ျပီး
ေနလို႔ေကာင္းေပမယ့္ အသားအေရအတြက္ေတာ့ မေကာင္းလွဘူး။ အဆီျပန္တဲ့အသားအေရေတာင္
ေျခာက္လာျပီး တင္းေနတတ္ေသးတာ… သာမန္အသား
အေရကလည္း
ေျခာက္ေသြ႔တဲ့အသားအေရျဖစ္…. အရင္ထဲက အသားေျခာက္သူေတြကလည္း အသားပတ္ေရာ…။
အဲ့လိုဆိုေတာ့ အသားအေရကို ပိုဂရုစိုက္ရေတာ့မွာေပါ့။ ေပါင္းတင္ရင္လည္း
အရင္ေပါင္းတင္နည္းေတြကို သံုးလို႔မရဘူးေနာ္။ အသားအေရက ေျပာင္းလဲသြားတာကိုး။
အဲ့ဒီေတာ့ သူငယ္ခ်င္းတို႔အတြက္ အထူးရွာေဖြထားတဲ့
ေဆာင္းရာသီမ်က္နွာအထူးေပါင္းတင္ နည္းေတြကို ရင္နွင္း ေျပာျပမယ္ေနာ္။
ေထာပတ္သီး
ေဆာင္းရာသီမွာ
အသားအရမ္းပတ္တတ္တဲ့ ေျခာက္ေသြ႔အသားအေရရွိသူေတြအတြက္ ေထာပတ္သီးနဲ႔
မ်က္နွာေပါင္းတင္တာ အေကာင္းဆံုးပဲ။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္တယ္ေနာ္။
ေထာပတ္သီးအသားကို ခက္ရင္းနဲ႔ေခ်ျပီး သံလြင္ဆီနည္းနည္း ေရာေမႊလိုက္ပါ။
အနွစ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးရလာတဲ့အထိ ေခ်ေနာ္။ ျပီးေတာ့ မ်က္နွာအနွံ႔လိမ္း..
နာရီ၀က္ေနရင္ ေရေဆးခ်လိုက္ရုံပါပဲ။ မ်က္ႏွာေလးက ႏူးညံေခ်ာေမြ႕သြားလို႔
၀မ္းသာရမွာပါ။
ၾကက္ဥအကာ
ဒီနည္းေလးကေတာ့
ေခၽြးေပါက္က်ယ္ေတြရွိတတ္တဲ့ အဆီျပန္တဲ့အသားအေရအတြက္ အရမ္းအသံုး၀င္တယ္ေလ။
အျမွပ္ထြက္ေအာင္ ေခါက္ထားတဲ့ ၾကက္ဥအကာကို မ်က္ႏွာအႏွံ႔လိမး္ျပီး
နာရီ၀က္ေနရင္ ေရေဆးခ်လိုက္ပါ။ တင္းရင္းျပီး လန္းဆန္းၾကည္လင္တဲ့
မ်က္ႏွာေလးျဖစ္ေအာင္ ၾကက္ဥအကာက အစြမ္းျပပါလိမ့္မယ္။ ေလေအးေတြ၊
ႏွင္းျမဴေတြေၾကာင့္ အသားအေရမပ်က္စီးေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေသးတယ္ေလ။
ဂ်ံဴမုန္႔
ေဆာင္းရာသီရဲ႕
အေအးဒဏ္ကို ခံႏိုင္ရည္ရွိေအာင္လုပ္ေပးမယ့္ နည္းေလးပါပဲ။ ဂ်ံဳမုန္႔၊
ၾကက္ဥအႏွစ္နဲ႔ ပ်ားရည္ကို ဆတူေရာေမႊပါ။ မ်က္ႏွာေပၚမွာ မိနစ္၂၀ ထားျပီး
ေရေႏြးေလးနဲ႔ ေဆးခ်လိုက္တဲ့အခါ ႏူးညံ့
စိုေျပ၀င္းပတဲ့မ်က္ႏွာေလး ျဖစ္သြားလိမ့္မယ္ေနာ္။
ငွက္ေပ်ာသီး
ေပါင္းစပ္အသားအေရပိုင္ရွင္ေတြ
ေဆာင္းရာသီမွာ မ်က္ႏွာေပါင္းတင္ခ်င္ရင္ ဌက္ေပ်ာ္သီးေလးကိုပဲ သတိရလိုက္ပါ။
ငွက္ေပ်ာသီးေလးကို ေသခ်ာေခ်ျပီး မ်က္ႏွာအႏွံ႔လိမ္းျပီး နာရီ၀က္ေနရင္
ေရေဆးခ်လိုက္..
အသားအေရကို ႏူးည့ံေစတဲ႔ ေခ်ာေမြ႔ေစတဲ့အျပင္ အာဟာရဓာတ္ေတြျဖည့္ေပးတဲ႔ ငွက္ေပ်ာသီးေလးရဲ႕ အံ့ဖြယ္စြမ္းပကားကို အရမ္းေက်းဇူးတင္သြားမွာ။
ဒီနည္းလမ္းေတြကို တစ္ပတ္ကို ၁ - ၂ ၾကိမ္သာလုပ္သြားလိုက္ ...
ေဆာင္းရာသီမွာ အသားေျခာက္၊ အသားပတ္တတ္တယ္ဆိုတာကိုပါ ေမ႔သြားလိမ့္မယ္ေနာ္။
(ရင္ႏွင္းငယ္)