မာလကာသီး တစ္လုံးတြင္ ဗီတာမင္စီမွာ လိေမၼာ္သီး တစ္လုံး၌ ပါရွိသည့္ ဗီတာမင္စီ ပမာဏထက္ ငါးဆခန္႔ ပုိမ်ားသည္။ မာလကာသီး၌ ဗီတာမင္စီ အျပင္ ေအႏွင့္ ဘီ၊ ကယ္လ္ဆီယမ္၊ ေဖာ့စပရပ္စ္၊ ပုိတက္ဆီယမ္၊ သံဓာတ္၊ ေဖာလစ္အက္စစ္ႏွင့္ အမွ်င္ဓာတ္တုိ႔ ပါ၀င္သည္။
အမ်ားဆုံး ပါ၀င္ေသာ ဓာတ္မ်ားမွာ ဗီတာမင္စီ ၃၀၂ မီလီဂရမ္ႏွင့္ ဗီတာမင္ ေအ ၂၅၀ မီလီဂရမ္တုိ႔ ျဖစ္ၾကသည္။ မာလကာသီးကုိ သီတင္း တစ္ပတ္လွ်င္ ႏွစ္လုံးခန္႔ စားသုံး သြားပါက ေသြးတုိး က်ဆင္းေစၿပီး ႏွလုံး က်န္းမာေရးကုိ အေထာက္အကူ ျပဳေၾကာင္း အေမရိကန္ သုေတသန ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားသည္။
မာလကာသီး ပုံမွန္စားသုံးသူမ်ားကုိ ေလ့လာခဲ့ရာ ႏွလုံးေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈ နည္းၿပီး ေသြးႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ေရာဂါမ်ားလည္း အျဖစ္နည္းေၾကာင္း ၎တုိ႔မွ ဆက္လက္ ေျပာၾကား ခဲ့သည္။
ေအးခ်မ္းမြန္မွ ျမ၀တီသတင္း တြင္ေဖာ္ျပေသာ သတင္းကို မူရင္းအတိုင္းမွ်ေ၀ျခင္းျဖစ္ပါသည္။