Pages - Menu

21 Oct 2013

အာလူးပဲပုပ္ႏွပ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.......................
• အာလူးအရြယ္လတ္လတ္ - ၄ လံုး (ရွစ္စိတ္တံုးထားပါ)
• မုန္လာဥနီ - ၁ လံုး (အ၀ိုင္းပံုစံမထူမပါးလွီးထားပါ)
• ပဲငါးပိ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ တတ္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
• ဆီ - စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ေရ - 250 ml

• တ႐ုတ္မဆလာ - အနည္းငယ္
• ဆား - လိုအပ္လွ်င္သံုးရန္ အနည္းငယ္

ခ်က္ျပဳတ္ပံု
..................
၁။ ဆီစားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္းကို ဟင္းခ်က္မည့္အိုးတြင္ အပူေပးပါ။
၂။ ဆီဆူလာလွ်င္ သၾကားမ်ား အေရာင္ညိဳလာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ တံုးထားေသာ အာလူးမ်ားထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။
၄။ အာလူးမ်ား အေရာင္ညိဳလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ
ေျခာက္လာေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ မုန္လာဥနီထည့္ပါ။
၆။ မုန္လာဥနီႏြမ္းလာလွ်င္ ပဲငါးပိႏွင့္ေရကို ေရွ႕ေနာက္ထည့္ေပးပါ။
၇။ ေရဆူၿပီး ခန္းလာသည္အထိ အဖံုးအုပ္ႏွပ္ေပးပါ။
၈။ ေရခန္းလာၿပီး အနည္းငယ္က်န္ခ်ိန္တြင္ အရသာျမည္းၾကည့္ၿပီး လိုအပ္လွ်င္
ဆားထပ္ထည့္ေပးပါ။ (ပဲပုပ္မွအငန္ဓာတ္ကို သတိျပဳမိပါေစ)
၉။ အိုးခ်ခါနီးမွ တ႐ုတ္မဆလာျဖဴးေပးၿပီး အနည္းငယ္ေမႊေပးပါ။
ထို႔ေနာက္မွာေတာ့ စားသံုးရန္ အသင့္ျဖစ္ၿပီး ရနံ႔ေမႊးႀကိဳင္ေသာ အာလူးပဲပုပ္ႏွပ္ကို ရရွိပါၿပီ။


သစ္ထူး

FOOD Magazine

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More