အစားအစာေတြမ်ားစြာထဲမွာ
သင့္ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အမွန္တကယ္ပဲ အက်ဳိးရွိေစၿပီး မရွိမျဖစ္ အာဟာရေတြ
ပါဝင္တဲ့ အစားအစာမ်ဳိး ျဖစ္ေနမယ္ ဆိုရင္ေတာ့ သင့္ေန႔စဥ္ အစားအစာေတြထဲကို
မျဖစ္မေန ထည့္ေပါင္းဖို႔ လိုအပ္ေနပါၿပီ။ အာဟာရဓာတ္ေတြ ျပည့္ဝေနတဲ့ ငါးကို
ဘာေၾကာင့္ ပိုစားသင့္တယ္ဆိုတဲ့ အခ်က္ေတြ ရွိပါတယ္။
အရသာရွိျခင္း
ငါးကို အနံ႔ျပင္းတဲ့ အစားအစာတစ္ခု အေနနဲ႔ သတ္မွတ္တတ္ၾကၿပီး ငါးညႇီနံ႔ကို မႏွစ္သက္တာေၾကာင့္
မစားတတ္ၾကပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ ႏႈတ္ခမ္းဖ်ားမွာ အရသာရွိတဲ့ အစားအစာ
တစ္မ်ဳိးထဲမွာ ငါးက ထိပ္ဆံုးက ပါဝင္ေနပါတယ္။ ငါးဟာ အရသာနဲ႔
ျပည့္စံုတဲ့အျပင္ အာဟာရလည္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ မျဖစ္မေန စားသင့္တာပဲ
ျဖစ္ပါတယ္။
အသက္ရွည္ေစျခင္း
ေလ့လာမႈေတြအရ
အေရွ႕တိုင္းသားေတြဟာ ေရခ်ဳိငါးနဲ႔ ငါးေပါင္းမ်ဳိးစံုကို
စားေသာက္ၾကတာေၾကာင့္ ပံုမွန္ထက္ အသက္ ပိုရွည္ၾကရတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ အ႐ိုးပါ
ဝါးစားလို႔ရတဲ့ ငါးေသးေလးေတြကေန၊ အသားမ်ားတဲ့ ငါးႀကီးမ်ဳိးေတြအထိ
စားသံုးၾကရၿပီး ေပါေပါမ်ားမ်ားလည္း ရရွိႏိုင္တာေၾကာင့္လို႔ ဆိုပါတယ္။
ခ်က္ျပဳတ္ရ လြယ္ကူျခင္း
ပုစြန္အေကြး၊ ငါးအေႏြးလို႔ ဆိုတဲ့အတိုင္း ပုစြန္ေလးက ေကြးသြားတာနဲ႔
စားလို႔ရသလို၊ ငါးကလည္း ေႏြးသြားတာနဲ႔ က်က္သြားၿပီ ျဖစ္တာေၾကာင့္
ခ်က္ရလြယ္ကူတဲ့ အစားအစာမ်ဳိးပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ငါးကို ဟင္းရြက္ေတြနဲ႔
ေရာေႏွာၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ စားေသာက္မယ္ဆိုရင္ ဟင္းရြက္မွာပါတဲ့ အာဟာရဓာတ္လည္း
မထိခိုက္ေစဘဲ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အက်ဳိးရွိေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
အာဟာရဓာတ္မ်ား ႂကြယ္ဝျခင္း
ငါးမွာ အက်ဳိးျပဳ အာဟာရဓာတ္ေတြ အေနနဲ႔ ဗီတာမင္၊ သတၱဳဓာတ္နဲ႔
ပ႐ိုတင္းဓာတ္ေတြ ႂကြယ္ဝပါတယ္။ အစားအစာ တစ္မ်ဳိးတည္းကေန အာဟာရမ်ားစြာ
ပါဝင္တာေၾကာင့္ စားသင့္တဲ့ အစားအစာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
အဆီအနည္းငယ္သာ ပါဝင္ျခင္း
ငါးမွာ အဆီအနည္းငယ္သာ ပါဝင္ၿပီး ပါဝင္တဲ့ အဆီကလည္း ခႏၶာကိုယ္အတြက္
လိုအပ္တဲ့ အဆီျဖစ္တာေၾကာင့္ မ်ားမ်ားစားလို႔ ေဘးမျဖစ္ေစပါဘူး။ ငါးမွာ
ပါဝင္တဲ့ ဆီအနည္းငယ္ကေတာင္ သင့္က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းမြန္တဲ့ ရလဒ္ကို
ေပးစြမ္းႏိုင္မွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
အစာေၾကလြယ္ျခင္း
ငါးကို
အခ်ဳိျဖစ္ေစ၊ အစပ္ျဖစ္ေစ ခ်က္ျပဳတ္ စားေသာက္တာေၾကာင့္ ဗိုက္ေအာင့္ဗိုက္နာ
ျဖစ္မွာလည္း စိုးရမ္စရာ မလိုပါဘူး။ အစာေၾကလြယ္တဲ့ အစားအစာ ျဖစ္တာေၾကာင့္
အစာအိမ္ေဝဒနာသည္ေတြ အေနနဲ႔လည္း ငါးကို ျပဳတ္ၿပီး အသားကို စားလို႔ ရပါတယ္။
ႏွလံုးအားေကာင္းေစျခင္း
ႏွလံုးက်န္းမာေရးအတြက္ အဆီမစားႏိုင္သူေတြ အေနနဲ႔ အဆီမ်ားတဲ့ ငါးေတြကိုေတာ့
စားေပးႏုိင္ပါတယ္။ ငါးမွာ ပါဝင္တဲ့ အဆီက ႏွလံုးေသြးေၾကာ
လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး ေသြးလည္ပတ္မႈကို ေကာင္းေစပါတယ္။
ေသြးေၾကာက်ဥ္းတာကို ကာကြယ္ေပးတာေၾကာင့္ ႏွလံုးတြင္း ေသြးလည္ပတ္မႈ
ပိုေကာင္းေစပါတယ္။
အ႐ိုး သန္မာေစျခင္း
အ႐ိုးပါ
ဝါးစားလို႔ရတဲ့ ငါးေတြမွာဆိုရင္ အ႐ိုးအဆစ္အတြက္ အဓိကလိုအပ္တဲ့ ကယ္စီယမ္နဲ႔
ဗီတာမင္ဒီ ပါဝင္ပါတယ္။ ကယ္စီယမ္နဲ႔ ဗီတာမင္ဒီကို ခႏၶာကိုယ္မွ
အ႐ိုးသန္မာေစဖို႔အတြက္ အဓိက စုပ္ယူေလ့ ရွိပါတယ္။
ဦးေႏွာက္ က်န္းမာေစျခင္း
ငါးမွာ လူကို တက္ႂကြ ရႊင္လန္းေစတဲ့ အာနိသင္ပါၿပီး ဦးေႏွာက္ရဲ႕
လုပ္ငန္းေဆာင္တာကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္မွာ မိခင္ေတြ
အေနနဲ႔ ငါးစားေပးတာေၾကာင့္ ကေလးငယ္ရဲ႕ ဦးေႏွာက္နဲ႔ ဉာဏ္ရည္ကို ဖြံ႕ၿဖိဳး
တိုးတက္ေစပါတယ္။ ပင္လယ္ငါးေတြနဲ႔ ျပဒါး ပါဝင္မႈမ်ားတဲ့ ငါးေတြကိုေတာ့
ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္မွာ ေရွာင္သင့္ပါတယ္။
ေရာဂါ တိုက္ဖ်က္ေပးႏိုင္ျခင္း
ငါးမ်ားမ်ားစားတာေၾကာင့္အသက္ႀကီးအတိတ္ေမ့ေရာဂါကိုလည္း
ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။
ေက်ာက္ကပ္ကင္ဆာ အပါအဝင္ ကင္ဆာေရာဂါ
အေတာ္မ်ားမ်ားကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္တာေၾကာင့္ အာဟာရျပည့္ဝတဲ့ ငါးကို
လ်စ္လ်ဴ႐ႈမထားသင့္တာပဲျဖစ္ပါတယ္
သဲသဲ
BY GOOD HEALTH
19 Oct 2013
ငါး ပိုစားသင့္ေသာ အေၾကာင္းရင္း ၁၀
Saturday, October 19, 2013
Taunzalat