Pages - Menu

8 Oct 2013

ဝမ္းဗိုက္အဆီစုျခင္းကို ကာကြယ္ရန္

(၁)အသည္းကို ၀န္ပိေစေသာအစားအစာမ်ား၊ အစာေခ်ဖ်က္မႈကို ေလ်ာ့ခ်ေပးေသာအစားအစာမ်ား စားသံုးမႈကို ခ်င့္ခ်ိန္ရပါမည္။ သၾကားဓာတ္ ၊ သဘာ၀ႏွင့္ဆန္႔က်င္ေသာ အခ်ိဳဓာတ္ပါသည့္အစားအစာမ်ား၊ ကဖိန္း၊ အဆီကို ျဖစ္ေသာအစားအစာမ်ား၊ ဆိုဒါတို႔ကုိ ေရွာင္ရပါမည္။

(၂)အိုမီဂါ(၃)အက္ဆစ္ကို စားသံုးပါ ။ ငါးဆီ (၆)ဂရမ္စားေပးျခင္း၊ ဆယ္လ္မြန္၊၊ ငါးကြန္းရွပ္တို႔ကို တစ္ပတ္လွ်င္ (၂)ႀကိမ္ရေအာင္ စားပါ။ ဗီတာမင္ဘီ၊ ကယ္လ္ဆီယမ္ႏွင့္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ပါေသာအစာမ်ားကို စားပါ။

(၃)သံပရာ၊ေရွာက္ေရကို ေရေႏြးႏွင့္ ေန႔စဥ္ေသာက္ပါ။ ေန႔စဥ္ေသာက္ပါ ဟုဆိုေသာ္လည္း မိမိ၏အစာအိမ္မွ ခံႏုိင္စြမ္းအားေပၚ မူတည္ၿပီး ခ်င့္ခ်ိန္ ေသာက္ပါ။ ယင္းတုိ႔က အသည္းကုိ လန္းဆန္းအားတိုးေစၿပီး အဆီမ်ားကို ေပ်ာ္ေစသည္။ ေရကို လံုေလာက္စြာေသာက္ရန္မွာ အဓိက အခ်က္ျဖစ္သည္။ သုိ႔မွသာ ေက်ာက္ကပ္က အသည္း၏အဆီေလာင္ကၽြမ္းမႈစနစ္ကို ေထာက္ကူႏုိင္မည္။ ဤသို႔ျဖင့္ ၀မ္းဗိုက္အဆီ စုျခင္းကို ေလ်ာ့ခ်ႏုိင္သည္။

(၄)ျငဳတ္သီး၊ ဂ်င္းစသည္တို႔က ကိုယ္တြင္းအစာေခ်ဖ်က္မႈကို ျဖစ္ေပၚေစသည္။ အလားတူ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္၊ ေလးညႇင္း၊ ဖာလာေစ့တို႔ စားသံုးျခင္းသည္လည္း ေသြး တြင္္းသၾကားဓာတ္ကို ထိန္းညိႇေပး သည္။

ထူး
credit to >>Health Updates Journal No. 86

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More