Pages - Menu

28 Apr 2014

သရက္သီးသုပ္

သရက္သီးကိုပုံစံတစ္မ်ိဳးေလးေၿပာင္းသုပ္ပါတယ္။
သရက္သီး...........................၂ လုံး
ၾကက္သြန္နီ..........................၂ လုံး
ၾကက္သြန္နီ+ၿဖဴ ဆီခ်က္............၂ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ေၿမပဲေထာင္း ........................၂ ဇြန္းခန္.
ပဲက်က္မွဳန္. ...........................၁ ဇြန္းခန္.
ပုစြန္ေၿခာက္မွဳန္....................၁ ဇြန္းခြဲခန္.
ငရုတ္သီးေလွာ္မွဳ န္. ................၁ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း )
ဆား+ဟင္းခတ္မွဳ န္.................လိုအပ္သလို .....

သရက္သီးကို စိန္ခလုတ္အၾကီးစားနဲ.ၿခစ္ၿပီး..ဆားပါတဲ့ေရမွာ ၃ နာရီခန္.ေရစိမ္ထားပါ။

ထိုစဥ္အခ်ိန္အတြင္း ၾကက္သြန္နီ + ၿဖဴ ကိုနနြင္းေလးပါသည္ဆိုရုံႏွင့္ ဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါ။

ေၿမပဲကိုလည္းေလွာ္ၿပီးေထာင္းထားပါ။

ပုစြန္ေၿခာက္ကိုလည္း..ၾကိတ္ (သို.) အမွဳန္.ရေအာင္ေထာင္းပါ။

ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးေရေဆး...ေရစစ္ထားပါ။

အားလုံးအဆင္သင့္ၿဖစ္ရင္..သရက္သီးေတြကိုေရကုန္စင္ေအာင္ညွစ္ထုတ္ၿပီး
ၾကက္သြန္နီ ၊ ဆီခ်က္ ၊ ေၿမပဲေထာင္း ၊ပဲက်က္မွဳန္. ၊ ပုစြန္ေၿခာက္မွဳန္. ၊ ငရုတ္
သီးေလွာ္မွဳန္. ၊ အရသာလိုအပ္သလိုထည့္ၿပီး..ခပ္ဖြဖြေလးႏွံ.ေအာင္နယ္ေပးပါ။

ခ်ဥ္ဆိမ့္ေလးနဲ.အရသာတစ္မ်ိဳးထူးတဲ့သရက္သီးသုပ္ပါ။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More