ခ်င္း(သို.)ဂ်င္းGingerကို..ပာိုးလြန္ခဲ့တဲ့ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာကတည္းကရွာေဖြေတြ.ရိွခဲ့ၾကၿပီး..
အိႏၵိယၿပည္နယ္ဖက္ကစတင္သုံးစြဲခဲ့တယ္လို.ဆိုပါတယ္...ထူးၿခားတာကေတာ့
ပာင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြရဲ. အစပာာ..အိႏၵိယၿပည္နယ္ဖက္ကၿဖ စ္ၿပီး..ထိုမွတဆင့္ကမၻာအရပ္ ရပ္ကိုပ်ံ.ႏွံ.ေရာက္ရွိခဲ့တ ာၿဖစ္ပါတယ္.....။
ခ်င္းသုံးစြဲမွဳ
မွာအာရွတိုက္ကအမ်ားဆုံးၿဖစ္ ၿပီး..ပုံစံမ်ိဳး.စုံနဲ.သုု ံးစြဲၾကပါတယ္...။အသား၊ ပာင္းသီးပာင္းရြက္ေတြေၾကာ္ေ လွာ္ခ်က္ၿပဳတ္ရာမွာသုံးသလို ...လက္ဖက္ရည္
မုန္.စသည္တို.မွာလည္းအသုံးၿ ပဳေနၾကပါတယ္...အေနာက္တိုင္း မွာေတာ့...
ခ်င္း၀ိုင္၊ခ်င္းအရက္၊ခ်င္း ဘီယာနဲ.မုန္.လုပ္တဲ့ေနရာေတြ မွာအသုံးၿပဳၾကေပ
မယ့္အာရွတိုက္မွာလို...မရိွ မၿဖစ္ပာင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေ တာ့မပာုတ္ပါဘူး။
ခ်င္းတက္လိုကြ်န္ေတာ္ေခၚတဲ့ ..Ginger Roots မွာ...ကာဗြန္ပာိုက္ဒရိတ္ ၁၇.၇၇ %၊ သၾကား ၁.၇% ၊ အမွ်င္ဓါတ္ ၂% ၊ပရိုတင္း ၁.၈၂ နဲ.အဆီ ၀.၇၅%
ပါ၀င္ပါတယ္...။ခ်င္းရဲ.အဓိက ဂုဏ္သတၱိကေတာ့..အစာၿပည့္၀မွ ဳကိုၿမင့္
တက္ေစတာ..ေရာင္ရမ္းမွဳကိုေလ ်ာ့နည္းေစတာပါ...ဒါေၾကာင့္ဂ ်င္းကိုပုံမွန္စားသုံးေပးပါ က..ဗိုက္ၿပည့္မွဳကို(၂)ဆၿမွ င့္တက္ေစတာေၾကာင့္...ပိုမို စားသုံး
မွဳအႏၱရာယ္ကို..အလိုအေလ်ာက္ ကာကြယ္ၿပီးသားၿဖစ္သလို...(၁ )နွစ္မွာ(၁၂)ေပါင္ထိခႏၥာကို ယ္အေလးခ်ိန္ကိုေလ်ာ့နည္းေစပ ါတယ္...။
ထို.အၿပင္..ေရာင္ရမ္းမွဳကို ေလ်ာ့နည္းေစတာေၾကာင့္အဆစ္အၿ မစ္ေရာင္ကဲ့
သို.ေသာနာက်င္မွဳေ၀ဒနာေတြကိ ု ၇၅% ထိသက္သာေစတဲ့အၿပင္..
အစာအိမ္နဲ့အူလမ္းေၾကာင္းမွာ ၿဖစ္ပြားတတ္ေသာ..ကင္ဆာေရာဂ္ ကိုလည္းထိေရာက္စြာ..ပာန္.တာ းေပးႏိူင္ပါတယ္...။အမ်ိဳးသမ ီးမ်ားအတြက္..
သားအိမ္ဥ မွာၿဖစ္ပြား
တတ္တဲ့ကင္ဆာဆဲလ္မ်ားကိုပ်က္ စီးေစတတ္သလို...ဓမၼတာလာစဥ္က ိုက္ခဲနာက်င္ၿခင္း..ကိုယ္၀န ္ရိွစဥ္ပထမ(၄)လမွာခံစားရတတ္ ေသာ..မူးေ၀ၿခင္း၊
ေအာ့အန္ၿခင္းတို.ကိုလည္း..အ ၿမန္ဆုံးသက္သာေပ်ာက္ကင္းေစႏ ိူင္ပါတယ္။
အေအးမိနာေစးရင္..ခ်င္းၿပဳတ္ ရည္မွာသံပုယိုသီးတစ္စိတ္ေလာ က္ညွစ္ထည့္.
ေသာက္သုံးေပးရင္..အၿမန္ဆုံး သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစတယ္လို.ဆိ ုပါတယ္.
ကြ်န္ေတာ္တို.ၿမန္မာႏိူင္ငံ မွာသုံးတဲ့..ခ်င္းထန္းလ်က္ၿ ပဳတ္ရည္နဲ.ခ်င္းသုပ္ကို
ေတာ့..တၿခားႏိူင္ငံေတြမွာသု ံးတာမေတြ.ရပါဘူး....အာရွမွာ ေတာ့..
ခ်င္းတက္ကိုအသုံးၿပဳၾကၿပီး. ..ခ်င္းရြက္ႏုႏုေလးေတြကို.. ပာင္းရည္ထဲမွာ
ထည့္ခပ္သုံးစြဲတာကိုေတာ့..ဗ ီယက္နမ္ပာင္းပြဲတစ္ခ်ိဳ.မွာ ေတြ.ၿမင္ေလ့လာဖူးပါတယ္...သန ပ္လိုပုံစံလုပ္ထားတဲ့ခ်င္းႏ ုႏဳကိုစိမ္ထားတဲ့အသင့္သုံး( fast food ) ကိုေတာ့..တရုတ္၊ ကိုးရီးယား ၊ ဂ်ပန္စတဲ့ႏိူင္ငံေတြမွာ..Se a foods ပာင္းပြဲေတြမွာအမ်ားဆုံးအသု ံးၿပဳတာကိုေတြ.ရၿပီး..ခ်င္း ၿပဳတ္ရည္၊ ဖာလာေစ့ပါတဲ့လက္ဖက္ရည္ကိုေတ ာ့...အိႏၵိယႏြယ္၀င္..ပာိႏၵဴ ဘာသာေတြရဲ.ရိုးရာခ်င္းလက္ဖက္္ရည္အၿဖစ္...ရိုးရာပြဲေတာ္မ ်ားမွာ..တည္ခင္းဧည့္ခံတာကို ခုခ်ိန္ထိေတြ.ေနရပါတယ္။
ခ်င္င္းစိမ္းႏုႏုကို...အမွ် င္ေလးေတြလွီးၿဖတ္ၿပီး..သံပု ရာရည္နဲ့တြဲစားတာကို
ေတာ့ေတာင္အာရွႏိူင္ငံေတြအေတ ာ္မ်ားမ်ားမွာေတြ.ရတတ္သလို. ..အရက္ထဲမွာခ်င္းထည့္စိမ္ၿပီးေဆး၀ါးအၿဖစ္သုံးစြဲတာကိ ုေတာ့..ေက်းလက္ေဒသအ
ေတာ္မ်ားမ်ားမွာေတြ.ႏိူင္ပါ တယ္....။
ခ်င္းပာာ..ပာင္းခတ္အေမႊးအၾက ိဳင္အၿဖစ္..မၿဖစ္မေနအေရးပါလ ွသလို...
က်န္းမာေရးအေထာက္အကူၿပဳေဆးစ ြမ္းတစ္လက္ၿဖစ္တာေၾကာင့္..ေ န.စဥ္စားသုံးတဲ့ပုံမွန္အစား အစာမွာ..(.မိမိနွစ္သက္သလိုစ ားသုံးေပးၿခင္း) ခ်င္းပါ၀င္ေနဖို.သာ..အေရးၾက ီးလွပါတယ္....။
ခ်စ္ၿခင္းမ်ားစြာၿဖင့္..... ။
Admin.
ခ်င္းသုံးစြဲမွဳ
မွာအာရွတိုက္ကအမ်ားဆုံးၿဖစ္
မုန္.စသည္တို.မွာလည္းအသုံးၿ
ခ်င္း၀ိုင္၊ခ်င္းအရက္၊ခ်င္း
မယ့္အာရွတိုက္မွာလို...မရိွ
ခ်င္းတက္လိုကြ်န္ေတာ္ေခၚတဲ့
ပါ၀င္ပါတယ္...။ခ်င္းရဲ.အဓိက
တက္ေစတာ..ေရာင္ရမ္းမွဳကိုေလ
မွဳအႏၱရာယ္ကို..အလိုအေလ်ာက္
ထို.အၿပင္..ေရာင္ရမ္းမွဳကို
သို.ေသာနာက်င္မွဳေ၀ဒနာေတြကိ
အစာအိမ္နဲ့အူလမ္းေၾကာင္းမွာ
သားအိမ္ဥ မွာၿဖစ္ပြား
တတ္တဲ့ကင္ဆာဆဲလ္မ်ားကိုပ်က္
ေအာ့အန္ၿခင္းတို.ကိုလည္း..အ
အေအးမိနာေစးရင္..ခ်င္းၿပဳတ္
ေသာက္သုံးေပးရင္..အၿမန္ဆုံး
ကြ်န္ေတာ္တို.ၿမန္မာႏိူင္ငံ
ေတာ့..တၿခားႏိူင္ငံေတြမွာသု
ခ်င္းတက္ကိုအသုံးၿပဳၾကၿပီး.
ထည့္ခပ္သုံးစြဲတာကိုေတာ့..ဗ
ခ်င္င္းစိမ္းႏုႏုကို...အမွ်
ေတာ့ေတာင္အာရွႏိူင္ငံေတြအေတ
ေတာ္မ်ားမ်ားမွာေတြ.ႏိူင္ပါ
ခ်င္းပာာ..ပာင္းခတ္အေမႊးအၾက
က်န္းမာေရးအေထာက္အကူၿပဳေဆးစ
ခ်စ္ၿခင္းမ်ားစြာၿဖင့္.....
Admin.