Pages - Menu

28 Oct 2014

ငါးစားျခင္းေၾကာင့္ အမ်ိဳးသမီးမ်ားအၾကား အာ႐ံုယိုယြင္းမႈမွကာကြယ္ႏိုင္

အမ်ိဳးသမီးမ်ားတြင္ တစ္ပတ္ လွ်င္ ငါးဟင္းလ်ာ ႏွစ္ႀကိမ္ႏွင့္ အထက္ စားသံုးပါက အၾကားအာ႐ံု ပ်က္စီးယိုယြင္းမႈကို ကာကြယ္ထား ႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသနတစ္ခုကဆို ထားသည္။

  Brigham and Wom-en’s Hospital မွ သုေတသီမ်ား၏ အဆိုအရ အၾကားအာ႐ံုပ်က္စီးယို ယြင္းမႈသည္ အလြန္အျဖစ္မ်ားၿပီး အသက္ႀကီးလာသည္ႏွင့္အမွ် အၾကား အာ႐ံုခ်ိဳ႕ယြင္းမႈကို ေရွာင္လႊဲ၍မရႏိုင္ ေပ။
အမ်ိဳးသမီး (၆၅၂၁၅) ဦးကို ၁၉၉၁ ခုႏွစ္မွ ၂၀၀၉ ခုႏွစ္အတြင္း ေလ့လာမႈမ်ားျပဳလုပ္ခဲ့ရာ (၁၁၆၀၆) ဦးတြင္ အၾကားအာ႐ံုခ်ိဳ႕ယြင္းမႈရွိေနေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။

ငါးစားသံုးမႈ နည္းပါးသည့္ အမ်ိဳးသမီးမ်ားႏွင့္ ႏိႈင္းယွဥ္ပါက တစ္ပတ္လွ်င္ ငါးဟင္း လ်ာ ႏွစ္ႀကိမ္ႏွင့္အထက္စားသံုးသည့္ အမ်ိဳးသမီးမ်ားသည္ အၾကားအာ႐ံု ခ်ိဳ႕ယြင္းႏိုင္သည့္ အႏၲရာယ္ (၂၀) ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့နည္းသည္ကိုေတြ႕ရ သည္။

လူတစ္ဦးခ်င္းစီလိုက္၍ ေလ့ လာၾကည့္သည့္အခါ ငါးအမ်ိဳးအစား တစ္မ်ိဳးကို ပိုမိုစားသံုးသူမ်ားတြင္ အထက္ပါေတြ႕ရွိခ်က္မွာ ေျပာင္းျပန္ ျဖစ္ေနသည္ကို ေတြ႕ရသည္။ long-chain omega-3 PUFA အမည္ရွိ ဖက္တီးအက္ဆစ္မ်ား ပါ၀င္မႈမ်ား ျပားသည့္ငါးတစ္မ်ိဳးကို အလြန္အမင္း စားသံုးသူမ်ားတြင္မူ အၾကားအာ႐ံု ခ်ိဳ႕ယြင္းမႈ ပိုမိုျဖစ္ေပၚႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသနတြင္ ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။
သုေတသနကို American Journal of Clinical Nutrition (AJCN) ေဆးပညာဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။

သီဟ
Ref:MDI
Health Updates Journal,

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More