Pages - Menu

3 Nov 2012

ကိုးရီးယားဟင္းၾကိဳက္နွစ္သက္မယ့္ သူေတြအတြက္ပါ။

နာမည္ကေတာ့
Cold Buckwheat Noodle Soup (물냉면)

ဒီေခါက္ဆြဲ ကိုေတာ့ တစ္ခ်ိဳ့က အရမ္းၾကိဳက္ပီးေတာ့ တစ္ခ်ိဳ့ကေတာ့ မၾကိဳက္ၾကဘူး
ဘာဖစ္လုိ့လဲဆိုေတာ့ ေရခဲေအးေအးနဲ့ စားရလုိ့ဖစ္မယ္။

ဒါေပမဲ့ကြ်န္မကေတာ့အရမ္းၾကိဳက္တယ္၊spicy version ဆုိပိုၾကိဳက္၊
ေန့တိုင္းေန့တိုင္းထမင္းစားရတာ ရိုးတယ္ဆိုရင္ ဒီေခါက္ဆြဲကို ခ်က္စားၾကည့္ခုိင္းေစခ်င္တယ္...၊

သူ့ရဲ့ အဆာပလာေတြကေတာ့ ဘာမွေထြေထြထူးထူးမရွိပါဘူး၊

အဓိက လိုအပ္မယ့္ပစည္း။ ။
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ(မရွိရင္လည္း တစ္ၿခား glass noodle ေတြနဲ့အစားထိုးလုိ့ရပါတယ္)

အမဲသား ၁၀ က်ပ္သား၊ၾကက္ဥ၂လံုးၿပဳတ္၊သစ္ေတာသီး (မရွိရင္ ပန္းသီးအနီ)၊

မုန္လာဥၿဖဴ(မရွိရင္လည္းရပါတယ္)၊သခြားသီး ႏွင့္ နွမ္းေစ့။

အမဲသားဟင္းရည္အတြက္။ ။
မုန္လာဥၿဖဴ၊ေရ၊ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္းအနည္းငယ္၊

လိုအပ္မယ့္ပစည္း ေရညိွေၿခာက္(kelp)၊
ငရုတ္ေကာင္း၊
ပဲငံၿပာရည္၊
ဆား၊
သၾကား(အခ်ိဳမွဳန့္)၊
အခ်ဥ္ရည္။
မုန္လာဥသုပ္ ။ ။
မုန္လာဥ
ဆား၊သၾကား၊
အခ်ဥ္ရည္၊
ငရုတ္သီးမွုန့္။

သခြားသီးသုပ္။ ။
သခြားသီး၊ဆား၊သၾကား၊အခ်ဥ္ရည္၊ငရုတ္သီးမွုန့္။

http://www.youtube.com/watch?v=PAKiVljmwWM&feature=BFa&list...
ဒါကေတာ့ cold noodle အသုပ္ၿဖစ္ပါတယ္။

http://www.youtube.com/watch?v=B7TUj2Fzy8w&feature=relmfu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More