ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ရွစ္စိတ္ျခမ္း ကုိ ဆႏြင္းမႈန္႕၊
ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ နဲ႕ အုိးထဲမွာ မီးအပူေပးပီး ေမႊထားလုိက္ပါ။
(( ဆႏြင္းမႈန္႕ ထည့္တာက ငပိ စိမ္းစား … ေရေဖ်ာ္ထည့္တဲ႕အခါ ငပိ အနံ မထြက္ေအာင္လုိ႕ျဖစ္ပါတယ္။
ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ (သုိ႕) ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ ကေတာ့ ဟင္းရည္ အေရာင္လွေအာင္ပါ။ ))
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေၾကသြားမွ ဘူးသီးစိတ္၊ မွ်စ္ကုိ ထည့္ေမႊေပးလုိက္ပါ။
ငပိ ဇြန္း တ၀က္စာကုိ ေရေလး အနည္းငယ္နဲ႕ ေဖ်ာ္ထားတာ ထည့္ေမႊပါ။
ငံျပာရည္ အခ်ဳိ ၃ ဇြန္းေလာက္ ထည့္ပါ။
ေရ ထည့္ပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း ကုိ အညွာေျခြပီး ၅ေတာင့္ေလာက္ထည့္ပါ။
နံနံပင္ကုိ အရုိးေကာ အရြက္ေကာ ပါးပါးလွီးပီး ထည့္ပါ။
ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ထည့္။
ဘူးသီးမ်ား၊ မွ်စ္မ်ား ႏူးလာခါနီးမွ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ ထည့္ပါ။
မိသားစု
အားလံုး ၾကိဳက္တဲ႕ ဘူးသီး မွ်စ္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းပါ။ သူ႕ အရသာက ဘူးသီးရဲ႕
ခ်ဳိတဲ႕ အရသာ ႏွင့္အတူ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ မန္းက်ည္းမွည့္ရဲ႕ အခ်ဥ္အရသာရယ္၊
မွ်စ္ အပါအ၀င္ … နံနံပင္အနံေလး ေမႊးေမႊး ေလးနဲ႕ ေသာက္လုိ႕ ပုိေကာင္းပါတယ္။
ငရုတ္သီးစိမ္းက ထက္ျခမ္းခြဲပီးထည့္ခ်က္ရင္ ခ်ဥ္ရည္စပ္စပ္ မုိ႕ ေသာက္လုိ႕ ပုိေကာင္းတယ္။