ေၾကးအိုးလုပ္စားၿဖစ္တဲ့ေန့ကပါ။ နည္းနည္းေတာ့ၾကာေနၿပီ။
ခုမွ ဓါတ္ပံုေတြ ့လို့ၿပန္တင္လိုက္ပါတယ္။ :) ေသခ်ာရိုက္ထားတဲ့ပံုေတြေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ :)
ၾကက္ရိုးကို ေရစင္စင္ေဆးပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ အိုးၾကီးၾကီး တစ္လံုးထဲမွာ ေရထည့္ၿပီး ၿပဳတ္ပါတယ္။ ဆီေတြတက္လာတိုင္းခပ္ထုတ္ၿပစ္မွာမလို့ ၾကက္သားကို အရသာနယ္မထားပါဘူး။
ဆီေတြေဝ့တက္လာတိုင္း ခပ္ၿပစ္ၿပီး ေနာက္ဆံုး ဆီမေဝ့ေတာ့တဲ့ထိ အၾကာၾကီး ၾကက္ရိုးကိုၿပဳတ္ပါတယ္။
ေနာက္ဆံုးမွာ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့အရည္အေနအထားေရာက္ၿပီဆိုမွ ဟင္းရည္အိုးထဲကို ဆား၊သၾကား၊ငံၿပာရည္၊ၾကက္သားမႈန့္၊ ငရုတ္ေကာင္း၊တရုတ္မဆလာ ထည့္ပါတယ္။
ဂ်င္းကို လႊာၿပီး အနည္းငယ္ထည့္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာေလာက္ ထုထည့္လိုက္ပါတယ္။
မီးမွ်င္းမွ်င္းေလးနဲ့တည္ထားပါတယ္။
ၾကက္သားၾကိတ္သားကို ဆား၊ ဂ်င္းၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းထားတာနဲ့နယ္ပါတယ္။
ေနာက္အဲဒီထဲကို ေကာ္မႈန္ ့ေရာထည့္နယ္ပါတယ္။
အသားလံုးလို့ေကာင္းတဲ့ထိ ေကာ္မႈန့္ ထည့္ပါတယ္။
ေနာက္အသားလံုးေလးေတြကို အေနေတာ္လံုးၿပီး ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္ၿပဳတ္ပါတယ္။
ေနာက္ မိမိထည့္မဲ့ ၾကက္အဆာပလာေတြကို ၿပင္ဆင္ပါမယ္။
ၾကက္သည္း၊ ၾကက္အူခ်ိဳ စသည္ၿဖင့္ထည့္ၾကပါတယ္။
ေရေသခ်ာေဆးၿပီး ဆား၊ ဂ်င္းရည္တို့နဲ့ နယ္ၿပီး ၿပဳတ္ပါမယ္။
ၿပီးရင္ မထူမပါးလွီးၿပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ထားပါမယ္။
ငံုးဥေလးလည္းပါမွ ဆိုေတာ့ ငံုးဥကို အခြံခ်ြတ္ရလြယ္ေအာင္ ဆားေလးအနည္းငယ္ထည့္ၿပဳတ္ၿပီး က်က္ရင္ အခြံခႊာ ပန္းကန္တစ္ခုထဲထည့္ထားပါ။
ပဲၿပားကိုလည္း အေနေတာ္တံုးထားပါတယ္။
မံုညင္းရြက္ကို ေရေဆးၿပီး အဆင္သင့္ထားပါ။
က်ဴဆိုင္ေလးပါမွ ေၾကးအိုးနံ ့ေလးရတာမလို့ က်ဴဆိုင္ေလးကိုလည္း ေရေဆးၿပီး ၿဖတ္ထားပါတယ္။
ဆန္ၿပားၾကာဇံ ေရာရာေလးကို ၾကိဳက္ေသာ္လည္း ၾကာဇံပဲအလြယ္တကူရတာမို့ ဆန္ၾကာဇံကို (၁၅) မီးနစ္ေလာက္ေရေအးစိမ္ထားပါတယ္။
ၾကာဇံကို အေနေတာ္ၿဖတ္ထားပါ။
ေနာက္မွ ေရေအးသြန္ၿပီး ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူကို မီးဖိုေပၚမတင္ဘဲ ဇလံုထဲမွာဘဲ ၾကာဇံက်က္ေအာင္ အခ်ိန္မွန္းၿပီး ေဖ်ာ လိုက္ပါတယ္။
က်က္ၿပီးသားၾကာဇံကို ဇကာတစ္ခုထဲထည့္ထားပါတယ္။
ၾကာဇံဖတ္ကို ေပ်ာ့ၿပဲမွာ စိုးတဲ့အတြက္ အၿပင္မွာဘဲ တစ္ခါတည္းက်က္ေအာင္လုပ္လိုက္တာပါ။
စားေတာ့မယ္ဆိုမွ အိုးအေသးထဲကို ဟင္းရည္ထည့္၊ ငံုးဥ၊က်ဴဆိုင္၊ပဲၿပား၊မံုညင္း၊ ဝက္အဆာပလာမ်ားထည့္ၿပီး ဟင္းရည္ပြက္ေအာင္ထည္၊ ၾကာဇံေရာၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါတယ္ရွင္။ အရသာအတြက္ငံၿပာရည္နဲ့ ၾကက္သားမႈန့္ကို သံုးၿပီး ၿဖည့္စြက္ပါတယ္။
ငရုတ္ေကာင္းမႈန့္ေလးလဲ ၿဖဴးပါတယ္။
အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ့ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ့ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ေရေႏြးေလးနဲ့ၿပဳတ္၊ၾကိတ္ၿပီး
ေရေႏြးေလးေလာင္းထားတဲ့ အခ်ဥ္ေလးလုပ္ပါတယ္။
ေနာက္ tomato sauce ရယ္ ထည့္စားပါတယ္။ ဖက္ထုတ္ေၾကာ္ေလးနဲ့ တြဲစားလို ့လိုက္ဖက္ပါတယ္ေနာ္ :)
စုဘူးအိမ္