Pages - Menu

4 Feb 2013

ရခိုင္မုန္ ့တီ( အာပူလွ်ာပူ)


အာပူလွ်ာပူ လုပ္စားဖို႕ ငါးေရႊကို ဆား၊ ငံၿပာရည္ နယ္ၿပီး ငါးပိအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ၿပဳတ္ပါတယ္။
ၿပဳတ္ရည္ထဲကို ပဒဲေကာ လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ ေထာင္းထည့္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿဖဴေလးကို မညက္တညက္ေလး ေထာင္းထည့္ပါတယ္။ ငါးၿပဳတ္ရၿပီိဆို ငါးကို အေအးခံၿပီး အသားထြင္ပါတယ္။
တစ္ဝက္ကို ငါးၿပဳတ္ရည္ထဲကို ၿပန္ထည့္ၿပီး တစ္ဝက္ကို အသုတ္သုတ္ဖို႕အတြက္ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီနည္းနည္းထည္႕ၿပီး ေၿခာက္ေအာင္ေလွာ္ထားပါတယ္။

ဟင္းရည္ပြက္ရင္ အေပါ႕အငန္ေလး ၿဖည္႕စြက္ကာ ငရုတ္ေကာင္း ႏိုင္ႏိုင္ခပ္ပါတယ္။

ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ကိုလည္း ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္ၿပဳတ္ပါတယ္။
ၿပီးမွ ဆယ္ယူ ညက္ေအာင္ေထာင္းၿပီး ေရေႏြးေလးထည့္ၿပီး ငရုတ္သီးရည္လုပ္ထားပါတယ္။
ငါးပိ မီးကင္ၿပီး ေထာင္းထားပါေသးတယ္။
မန္က်ီးသီးမွည့္ကို လည္း ေရေႏြးေႏြးေလးနဲ႕စိမ္ၿပီး အႏွစ္ယူထားပါတယ္။
နံနံပင္၊ ပဲသီး ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။

ပန္းကန္ထဲကို မုန္႕ဖတ္ေလးထည္႕၊ ဟင္းရည္ေလး ထည့္ၿပီး ခ်ဥ္ငန္စပ္ေလး စားလို႕ရပါၿပီေနာ္။

အသုတ္ ကိုလည္း ဆီလံုးဝမပါဘဲ ငါးေလွာ္၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး၊ မန္က်ီးရည္၊ ငံၿပာရည္၊ ငါးပိေထာင္း၊ ငရုတ္သီးရည္တို႕ႏွင့္ သုတ္ပါတယ္။


ငါးဖယ္ေၾကာ္၊ ပဲကပ္ေၾကာ္ စသည္ၿဖင့္ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

ကၽြန္မကေတာ့ ေနပူမိုးရြာ အၿမဲစားတဲ႕ အစားအစာေလးပါ။

စုဘူးအိမ္

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More