Pages - Menu

4 Feb 2013

မႏ ၱေလး မွာခိုေတာင္မုန္ ့တီ

မႏ ၱေလးမွာခိုေတာင္မုန္ ့တီဆိုတာကနံနက္ခင္းေစ်းထဲမွာနဲ၊့ေန ့လည္အစာေၿပေရာင္းတဲ့
 ေခါင္းရြက္ေစ်းသည္ေတြေရာင္းၾကတာမ်ိဳးပါ။

တကယ္တမ္း ခိုေတာင္မုန္ ့တီဆိုတာ အဲလိုပဲလားေတာ ့မသိပါဘူး။ မႏ ၱေလးက ေရာင္းတဲ ့ ခိုေတာင္မုန္ ့တီ ဆိုတာကေတာ့ မုန္ ့တီသုတ္ကို အသားမပါဘဲသုတ္တာမ်ိဳးပါဘဲ။

 Recipe နဲနဲေတာ့ေၿပာင္း သြားတာေပါ့ေနာ္။

 မုန္ ့တီဖတ္ ကိုအဆင္သင္ ့ပန္းကန္ထဲ ထည့္ထားပါတယ္။
ပဲသီးေလးေတြပါးပါးေလးေတြလွီးထားတယ္။ ေဂၚဖီထုတ္ပါးပါးေလးေတြလည္းပါ ပါတယ္။
ပဲပင္ေပါက္ေရေႏြးေဖ်ာ ေလးေတြပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ထားတယ္။

 ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ လည္းရိွမွ ၿဖစ္ဦးမွာ။ ေနာက္ၿပီးေတာ ့ ပဲမႈန္ ့၊ငံၿပာရည္ တို ့လည္းလိုပါတယ္။

မႏ ၱေလးဘယာေၾကာ္ (မတ္ပဲေၾကာ္) အတြက္ ကေတာ့ Ready made ကိုသံုးၿပီး အညႊန္းအတိုင္းေၾကာ္ရေတာ့မွာပါပဲ။
ၿပီးရင္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲမွာ မုန္ ့တီဖတ္၊ ပဲသီး၊ ေဂၚဖီထုတ္၊ မတ္ပဲေၾကာ္ ၊ ပဲမႈန္ ့၊ငံၿပာရည္၊ ငရုတ္သီးမႈန္ ့(အစပ္ၾကိဳက္တတ္ရင္)၊ ေနာက္ၿပီး ဆီခ်က္ (၂) မ်ိဳးလံုးထည့္ၿပီး နယ္ပါတယ္။

ခိုေတာင္မုန္ ့တီ ကပဲမႈန္ ့မ်ားမ်ားနဲ ့ စီးစီးေလးသုတ္မွစားေကာင္းပါတယ္။ 

အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ့သံပုရာသီး ကိုပဲသံုးပါတယ္။

 ဆိုင္ေတြမွာ ခိုေတာင္မုန္ ့့တီ နဲ ့တြဲဖက္စားသံုးရန္အတြက္ဟင္းရည္ ကေတာ့ ပိတ္စြယ္ကို ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ဂ်င္း၊ ငပိ၊ ငရုတ္ေကာင္း နဲ ့ၿပဳလုပ္ထားတဲ့ ဟင္းရည္ၿဖစ္ပါတယ္။ 

တစ္ခ်ိဳ ့ကဟင္းရည္ထဲမွာ ငါးဖယ္ကိုေသးေသးေလးေတြလံုးၿပီးထည္ ့တယ္။ 

အသုတ္ထဲ ငါးဖယ္ထည့္ေပးပါဆို ဟင္းရည္ထဲက ငါးဖယ္ၿပဳတ္ထည့္သုတ္ေပးတယ္။
ခုေတာ့ ပိတ္စြယ္လည္းမရိွ၊ ငါးဖယ္ လည္းမရိွေတာ့ ဟင္းရည္မလုပ္ေတာ့ပါဘူး။


ေဂၚဖီထုတ္ဟင္းရည္နဲ ့ဆိုရင္လည္း လိုက္ပါတယ္။

 ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးေလးေတြလွီးၿပီးသံပုရာသီးနဲ ့အခ်ဥ္ လုပ္ပါတယ္။ စားလို ့ရပါၿပီေနာ္…
 ( စုဘူးအိမ္)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More