Pages - Menu

15 Mar 2013

ခရမ္းသီးပဲငါးပိအစပ္ခ်က္

ဒီတစ္ခါေတာ့ ခရမ္းသီးကိုသာမန္ခ်က္နည္းျဖစ္တဲ့ ႏွပ္တဲ့နည္းကေနခြဲထြက္ထားတဲ့ အစပ္ခ်က္နည္းေလးပါ။ အခ်ိန္တိုအတြင္းမွာ ခ်က္စားလုိ႔ရၿပီး အရသာကလည္း ေတာ္ေတာ္ေကာင္းမြန္တာေၾကာင့္ စာဖတ္သူမ်ားအႀကိဳက္ေတြ႕ႏိုင္မယ္႔ ဟင္းတစ္ခြက္ဆိုတာ အေသအခ်ာပါပဲ။ 
 ဒီဟင္းကေတာ့ တ႐ုတ္စာစစ္စစ္ပါပဲ။ အစပ္အရမ္းစားတဲ့ စီခြ်မ္း နယ္ဘက္ကဟင္းေတြနဲ႔ ေတာ္ေတာ္ဆင္တူပါတယ္။ စင္ကာပူက စားဖိုမွဴးတစ္ေယာက္က အစပ္စားတဲ့သူေတြအတြက္ သူကိုယ္တိုင္ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲထားတဲ့ဟင္းပါ။ အဲဒါကို ကြၽန္မက ထပ္ၿပီး ျမန္မာပါးစပ္နဲ႔ အဆင္ေျပေအာင္ အနည္းငယ္ျပန္လည္ ျပင္ဆင္ထားတာမုိ႔ အားလံုးႏွစ္သက္ၾကမယ္လုိ႔ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
----------------
၁။ ခရမ္းသီးအရွည္အႀကီး - ၂ လံုး ( ေလးစိတ္ကြဲ လွီးၿပီး ၃ ပိုင္း သို႔ ၂ ပိုင္း ပိုင္းထားပါ)
၂။ ၾကက္သား (သို႔) ၀က္သား - ၁၀၀ ဂရမ္ (၆ က်ပ္ခြဲသား)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ျမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
၄။ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္စာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
၅။ စီခြၽမ္း င႐ုတ္ေကာင္းေစ့ - ၄၊ ၅ ေစ့ခန္႔ (မပါလည္းရပါတယ္)
၆။ င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၇။ ၾကက္သားအဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
၈။ ေရ (သုိ႔)Chicken Stock - တ႐ုတ္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးနီးပါး


ေဆာ့စ္အတြက္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
--------------------------------
၁။ တ႐ုတ္ပဲငါးပိအစပ္ (တိုပန္ဂ်န္) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၂။ ဟင္းခ်က္ဆန္၀ိုင္ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
၃။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၄။ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
၅။ သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

ခ်က္နည္း
----------
၁။ ပထမဆံုး ခရမ္းသီးေတြကို ဆီပူပူမွာ အညိဳေရာင္သမ္းတဲ႔အထိေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားလုိက္ပါ။

 ဆီစားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္႔ကို အပူေပးၿပီး င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ထည့္ေၾကာ္ပါ။

၂။ ေနာက္ ၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ေမႊၿပီး အေရာင္ေျပာင္းပါက ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္ေကာင္းေစ့မ်ားကို ထည့္ေလွာ္ပါ။ထို႔ေနာက္ ေၾကာ္ထားတဲ့ ခရမ္းသီးမ်ားကိုထည့္ၿပီး ေဆာ့စ္ကိုလည္ ထည့္ေမႊေပးပါ။

၃။ အေပၚမွာျပင္ထားတဲ့ ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ တ႐ုတ္ပန္းကန္လံုး တစ္၀က္ကိုလည္း ထည့္ေမႊေပး ၿပီးမီးျပင္းျပင္းနဲ႔ ဆူေအာင္တည္ပါ။ ၅ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ က်န္တဲ့ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ထဲကို
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္ကာ ဟင္းထဲကိုေရာေမႊေပးလုိက္ပါ။ ေနာက္ ေရခန္းၿပီး ဆီျပန္လာတဲ့အထိတည္ရင္ ရပါၿပီ။

Evy Foodlover

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More