႐ုိး႐ိုးၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္မဟုတ္တဲ့ ပူပူစပ္စပ္ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္ပါ။ င႐ုတ္သီး၊ စီခြၽမ္င႐ုတ္ေကာင္းႏိုင္းခ်င္း သံုးထားတဲ့ ဒီၾကက္ေၾကာ္ဟာ ထမင္းနဲ႔စားရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ Appetizer သေဘာမ်ိဳးနဲ႔ပဲစားစား စားလို႔ေကာင္းလွပါတယ္။ င႐ုတ္ေကာင္းနံ႔ေလးလည္းေမႊးၿပီး အရသာရွိလွတဲ့ ၾကက္ေၾကာ္လုပ္နည္းေလးကလည္း ႐ိုးရွင္းတာေၾကာင့္ အခုမွ ဟင္းစမ္းခ်က္မယ့္သူေတြလည္း အႀကိဳက္ေတြ႕ႏိုင္မွာပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
-----------------
၁။ ၾကက္ေတာင္ပံ ၆ ခု
၂။ ဆီ
ၾကက္သားႏွပ္ရန္အတြက္ Seasoning ပါ၀င္ပစၥည္း
---------------------------------------------------
၁။ ခ်င္း -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (ျခစ္ၿပီးသား )
၂။ ၾကက္သြန္နီအေသး - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း (ေထာင္းၿပီးသား)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ (ေထာင္းၿပီးသား)
၄။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၁ပင္(ပါးပါးလွီးထား)
၅။ စီခြၽမ္ င႐ုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (ေထာင္းၿပီးသား)
၆။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု ၁ပံု
၈။ ၾကက္ဥႏွစ္ - တစ္ခု
၉။ ဂ်ံဳ -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀။ ေရ- စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ၾကက္သားေၾကာ္ေပၚမွျဖဴးရန္ပါ၀င္ပစၥည္း
-----------------------------------------
၁။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံု
၂။ ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံု
၃။ စီခြၽမ္ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံု
၄။ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံု
ေၾကာ္နည္း
------------
၁။ ပထမဆံုး ၾကက္သားမ်ားကို ေရစင္စင္ေဆးကာ Kitchen Tower ႏွင့္ေျခာက္ေအာင္သုတ္ၿပီး ၾကက္သားႏွပ္ရန္အတြက္ ျပင္ဆင္ထားတဲ့Seasoning (ဂ်ံဳမွလြဲၿပီး)နဲ႔ တစ္နာရီၾကာေအာင္ ႏွပ္ထားပါ။
၂။ တစ္နာရီခန္႔ၾကာရင္ အရသာ၀င္ေနၿပီ ျဖစ္တဲ့ ၾကက္သားမ်ားကို ဆယ္ထုတ္ၿပီး ဂ်ံဳလူးကာ ဆီပူပူမွာ ေရြညိဳေရာင္သမ္းေအာင္ေၾကာ္ပါ။
၃။ ၾကက္သားမ်ားပူေနတုန္းမွာ ၾကက္ေၾကာ္ေပၚျဖဴးတဲ့ အမႈန္႔မ်ားကိုျဖဴးေပးၿပီးရင္ အရသာရွိစြာသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
• Evy Foodlover