Pages - Menu

24 Mar 2013

ၾကက္သားငါးပိခ်က္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
----------------
၁။ ၾကက္ - တစ္ျခမ္း(အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားတံုးပါ)
၂။ အသီးအရြက္ ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၄ဇြန္း
၃။ င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ ၂၀ (ပါးပါး လွီးပါ) (အစပ္မႀကိဳက္သူမ်ားအတြက္ ေလွ်ာ့ထည့္ပါ)
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅ လံုး ( အေစ့ထုတ္ ၿပီး အတုံးေလးေတြလွီးပါ)
၅။ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္(ေထာင္းပါ)
၆။ ၾကက္သြန္နီ - ၂ လံုး(ေထာင္းပါ)
၇။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ ျမြာ(ေထာင္းပါ)
၈။ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၉။ နံနံပင္ - ၂ ပင္ (လက္ႏွစ္ဆစ္ေလာက္ေ>ခေပးပါ)
၁၀။ နံနံပင္ - ၁ပင္ (အလွဆင္ရန္)
၁၁။ ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၁၂။ ဆား - အနည္းငယ္
၁၃။ ၾကက္သားမႈန္႔ - အနည္းငယ္
၁၄။ နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
----------------
၁။ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊
နံနံပင္ အျမစ္တို႔ကို ေထာင္းပါ။

၂။ ၾကက္သား ေရေဆးၿပီးလွ်င္ကို
လိုရာအရြယ္ေလးေတြ တံုးေပးပါ။

၃။ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို ဆားျဖင္႕ နယ္ထားပါ။

၄။ အိုးထဲ သို႔ ဆီထည့္ပါ။ ဆီဆူလွ်င္ နႏြင္းမႈန္႔ကိုထည့္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။

၅။ ေမႊးလာလွ်င္ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ ငံျပာရည္ႏွင့္
ပါးပါးလွီးထားေသာင႐ုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ၿပီးဆီသတ္ပါ။

၆။ အေစ့ထုတ္ၿပ္ီးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ၿပီး
အနည္းငယ္ ေပ်ာ္တဲ့အထိ ေမႊပါ။

၇။ ၾကက္သားတုံုးေလးမ်ားကို ထည့္ၿပီး
ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေမႊေပး ပါ ။ အတုံးပံု မပ်က္ေအာင္ပါ။

၈။ ေရကို နည္းနည္းခ်င္း ထည့္ေပးပါ။
အသားႏူးတဲ့အထိပါ။ ၿပီးလွ်င္ နံနံပင္ ထည့္ၿပီး
အသင့္စားသံုးလို႔ ရပါၿပီ။

Syi Foodsgarden

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More