Pages - Menu

24 Mar 2013

စပါးလင္သင္းေမႊး ငါးရံ႕ေျခာက္႐ိုး ပဲနီေလးဟင္းခ်ဳိ

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
---------------
၁။ ပဲနီေလး - ခြက္ တစ္၀က္
၂။ ၾကက္သြန္နီ -၁ လံုး(ႏုပ္ႏုပ္ေလးလွီး)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ျမႊာ(ႏုပ္ႏုပ္ေလးလွီး)
၄။ ငါးရံ႕ေက်ာ႐ိုး - ၂ ေခ်ာင္း (ႏွစ္ပိုင္း ပိုင္း)
၅။ စပါးလင္ - ၁ ပင္ (အပင္ကိုထု ၿပီး အထံုး ထံုး)
၆။ ဆား - နည္းနည္း
၇။ ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (အခ်ိဳ ႀကိဳက္သူမ်ားတြက္)
၈။ အသီးအရြက္ ဆီ - စားပြဲဇြန္း၂ ဇြန္း
၉။ ငံျပာရည္ - စားပဲြဇြန္း၁ဇြန္း
၁၀။ နႏြင္းမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္းတစ္၀က္
၁၁။ ေရ - ၂ခြက္ခြဲ

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
---------------
၁။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ႏုပ္ႏုပ္ေလးလွီးပါ။

၂။ စပါးလင္ကို အပင္အရွည္အတိုင္း အထံုးေလးထံုးေပးပါ။
မထံုးခင္ နည္းနည္းထုေပးပါ။အနံ႔ပိုေမႊးၿပီးအရသာ ပိုထူးကဲပါသည္။

၃။ အိုးထဲကို ဆီထည့္ပါ။ ဆီဆူလွ်င္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ စပါးလင္ထံုး၊ နႏြင္းမႈန္႔ တို႔ကို အရင္ဆီသတ္ပါ။

၄။ ဆီသတ္တာေမႊးလာလွ်င္ ငါးရံ႕႐ုိးကိုထည့္ၿပီး ခဏေနရင္
ပဲနီေလးပဲကို ထည့္ေမႊေပးပါ။ အိုးမကပ္ေအာင္ ေမႊေပးပါ။

၅။ ပဲနီေလးပဲ ေပ်ာ့ေပ်ာင္းၿပီး အေရာင္ေျပာင္းလာရင္
ငံျပာရည္၊ ဆား၊ (အခ်ဳိ ႀကိဳက္သူမ်ားအတြက္
ၾကက္သားမႈန္႔) ထည့္ေပးပါ။

၆။ ေရကိုျဖည္းျဖည္းခ်င္းထည့္ၿပီး ေရဆူေအာင္ထားပါ။
ဆူလာလွ်င္ အရသာျမည္းၿပီးစားသံုးလို႔ရပါၿပီ။

၇။ အလိုက္ဖက္ဆံုးကေတာ့ ငါးပိေထာင္းနဲ႔တို႔စရာ၊
ေမ႔မရပါေသာ ၾကက္သားငါးပိခ်က္နဲ႔သာ အတူ
စားသံုးမယ္ဆိုရင္ ထမရေအာင္ကို စဲြငင္အားမ်ားေသာ
ထမင္းပဲြေလးျဖစ္မွာပါ။

Syi Foodsgarden

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More