ပါ၀င္ကစၥည္း
၁။ မရမ္းသီး ၃၀ ဆယ္က်ပ္သား
၂။ သၾကား စားပဲြဇြန္း ၅ ဇြန္း
၃။ ဆား အနည္းငယ္
၄။ ေရေႏြး ၂၅၀ မီလီလီတာ (1 cup)
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ဘာပဲ စိမ္စိမ္ ဖန္ပုလင္း ကေတာ႕ ေကာင္းဆံုးပါ။ မရမ္းသီး အခ်ိဳ စိမ္မယ္႕ ဖန္ပုလင္း ကို အရင္ဆံုး ေရေႏြး ပူပူ ထဲ ထည္႕ၿပီးမိနစ္ ၃၀ ေလာက္ စိမ္ထားပါ။ ပုလင္း ပိုးသတ္ သလိုပါ။ မရမ္းသီး အခ်ိဳ စိမ္ ၾကာၾကာ အထားခံပါတယ္။
၂။ ေရေႏြး ပူထဲ သို႕ သၾကား ႏွင္႕ ဆား ထည္႕ေဖ်ာ္ပါ အရည္ေပ်ာ္ တဲ႕ အထိပါ။
၃။ ေဖ်ာ္ ထားေသာ သၾကားရည္ ကို ပုလင္းထဲ သို႔ ေလာင္းထည္႕ပါ။
၄။ မရမ္းသီး ကို ေရေဆး ၿပီး ထက္ျခမ္းျခမ္း ၿပီး အေစ႕ထုပ္ထား ပါ။ ေနာက္ သၾကားရည္ ထဲ႕ထား တဲ႕ ပုလင္းထဲ သို႕ထဲ႕ ၿပီး အဖံုး လံု ေအာင္ပိတ္ ၿပီး ေရခဲသတၱာထဲ မွာ ထားလွ်င္ ၄-၅ ရက္ ေလာက္ဆို ရင္ မရမ္းသီး အခ်ိဳ စိမ္ စားလို႕ရၿပီး။ ဇြန္း အသန္႕ေလးနဲ႕ ခတ္ေပး လွ်င္ လနဲ႕ ခ်ီစိမ္ ထားလို႕ရပါတယ္။
ငရုတ္ မႈန္႕ဆား ၁ ဇြန္း၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕အနည္းငယ္၊ဟင္းခ်ိဳ အမႈန္႕ အနည္းငယ္၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕ ၁ ဇြန္းခဲြ တို႕ကို ေရာေမႊၿပီး မရမ္းသီး အခ်ိဳ စိမ္ ႏွင္႕ တို႕စား လို႕ သိပ္ေကာင္းပါ။