ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ကို ေခါက္ဆြဲနဲ႔ တြဲစပ္ထားလုိ႔ အရသာတစ္မ်ိဳးထူးပါတယ္။
င႐ုတ္ပြေတာင့္ေလွာ္နံ႔ေမႊးေမႊးေလးကလည္းေခါက္ဆြဲေၾကာ္ရဲ႕အရသာကို
ပိုၿပီးေကာင္းေအာင္ျဖည့္စြက္သလုိပါပဲ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (တစ္ပြဲစာ)
--------------------------------
၁။ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ - ၁၀၀ ဂရမ္(၆က်ပ္ခြဲသား)
၂။ ၾကက္သား - လက္တစ္ဆုပ္စာ(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
၃။ င႐ုတ္သီးေျခာက္ - ၃ေတာင္႕
၄။ ခ်င္း - တစ္ျပား(ရွည္ရွည္လွီးထား)
၅။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁ျမႊာ(ဓားျပား႐ိုက္)
၆။ မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
၇။ ၾကက္သားအဆီ - စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္း+ေရ ၁၈၀
မီလီလီတာ(တ႐ုတ္ပန္းကန္လံုး၁လံုးခန့္)
၈။ ပဲငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္း
၉။ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
၁၀။ သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္
၁၁။ ၾကက္သားမႈန့္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ဇြန္း
၁၂။ ဆီ - စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္း
၁၃။ ၾကက္ဥ - တစ္လံုး(ခေလာက္ထားပါ)
ေၾကာ္နည္း
---------------
၁။ ပထမဆံုးၾကက္ဥေၾကာ္ၿပီး ခပ္ထားလုိက္ပါ။
၂။ ေနာက္ဆီစားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းကို အပူေပးၿပီး
ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ ထည့္ေၾကာ္ပါ။
တစ္ဆက္တည္းမွာပဲ င႐ုတ္သီးကိုလည္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ ၿပီးရင္ ၾကက္သားနဲ႔ မုန္လာဥနီထည့္ၿပီး
၂မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ။
၄။ ထို႔ေနာက္ ေခါက္ဆြဲထည့္ၿပီး ၁ မိနစ္ေၾကာ္ပါ။
ေနာက္ဆံုးမွ ၾကက္သားရည္ထည့္၊
ပဲဆီ၊ ပဲငံျပာရည္၊သၾကား၊ ၾကက္သားမႈန္႔ထည့္ေၾကာ္ပါ။
၅။ ေရခန္းခါနီး ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ကို
ေရ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း ထည့္ေဖ်ာ္၍
ေလာင္းထည့္ေပးၿပီး ေနာက္ ၁ မိနစ္ခန္႔ေနရင္
မီးဖိုေပၚမွ ခ်ကာသံုးေဆာင္ပါ။
• Evy Foodlover