သခြားသီးကို အိြ သိပ္ႀကိဳက္ပါတယ္။
အိမ္မွာ အတို႔အျမႇဳပ္စားရင္ သခြားသီးပဲစားပါတယ္။
အလံုးေသးၿပီး ၾကြပ္တဲ့သခြားသီးကို ပိုႀကိဳက္ပါတယ္။
ဘြားဘြားသုပ္တဲ့သခြားသီးအမွည့္သုပ္ကိုေတာ့ သိပ္မႀကိဳက္ပါဘူး။
သခြားအရည္ေတြပါလို႔ပါ။
အခု အိြ သုပ္မယ့္ သခြားသီးကေတာ့ ဒံေပါက္၊ ထမင္းေၾကာ္တြဲနဲ႔စားရင္ လိုက္ဖက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္း
------------
၁။ သခြားသီးႀကီးႀကီး - ၁ လံုး
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - စတီးဇြန္းႀကီး ၁ ဇြန္း
၃။ င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၃ ေတာင့္
၄။ ဆား - အေနေတာ္
၅။ အရသာမႈန္႔ - အေနေတာ္
၆။ သံပရာသီးအရည္ - တစ္ျခမ္း
၇။ ႏွမ္းေလွာ္ - အနည္းငယ္
၈။ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္နည္း
---------------
သခြားသီးကို ထက္ျခမ္းခြဲၿပီး အေစ့ထုတ္ပါ။ အမွ်င္မ်ားျဖစ္ေအာင္ ျခစ္နဲ႔ျခစ္ယူပါ။ င႐ုတ္သီးစိမ္းအရွည္လုိက္ ေလးျခမ္းျခမ္းပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းေတြထဲက ႏွမ္းနဲ႔ ပုစြန္ေျခာက္ မႈန္႔ကို ခ်န္ထားၿပီး အားလံုးေရာနယ္ပါ။
အေပါ့၊ အငန္ျမည္းၿပီး ႏွမ္းေလွာ္နဲ႔ ပုစြန္ေျခာက္ျဖဴးပါ။