ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ ဟင္းလ်ာေတြစုစည္းမႈဆိုမွေတာ့ ယိုးဒယားသခြားသီးေထာင္းကိုလည္း ခ်န္ထားလုိ႔မရေတာ့ပါဘူး။
သခြားသီး ၊ သရက္သီး ၊ သေဘၤာသီးအစိမ္း ႏွစ္သက္ရာကို အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
ကြၽန္မကိုယ္တိုင္ကေတာ့ ယိုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္းကို ႏွစ္သက္လုိ႔ ယိုးဒယားဆိုင္သြားတိုင္း မွာစားျဖစ္ပါတယ္။
အခု သခြားသီးေထာင္းကလည္း သေဘၤာသီးေထာင္းအရသာအတိုင္း ခ်ိဳခ်ိဳ ၊ ခ်ဥ္ခ်ဥ္၊ စပ္စပ္ကေလးနဲ႔ စားလုိ႔ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ ျမန္မာပါးစပ္နဲ႔ အဆင္ေျပႏိုင္ေသာ ဟင္းတစ္ခြက္ပါပဲ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
----------------
၁။ သခြားသီးအႀကီး - ၁ လံုး (အူတိုင္ခ်န္ၿပီး အမွ်င္ေတြျခစ္ထား)
၂။ မုန္လာဥနီ- အနည္းငယ္ (အမွ်င္ေလးေတြျခစ္ထားပါ)
၃။ ျမန္မာထန္းလ်က္ - အေသး၂ခဲ
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (Cherry Tomato) - ၅ လံုး
၆။ သံပရာသီး - ၁လံုး (အစိတ္ေတြစိတ္ထားပါ)
၇။ င႐ုတ္သီး - ၄ ေတာင့္ (အစပ္မစားႏိုင္ရင္ေလွ်ာ့ထည့္ပါ)
၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ျမႊာ
၉။ ငါးငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀။ ေျမပဲဆံ - အနည္းငယ္
၁၁။ ပုစြန္ေျခာက္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္နည္း
-------------
၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ င႐ုတ္သီးမ်ားကို အရင္ေထာင္းပါ။
၂။ ၿပီးရင္ သံပရာသီး၊ မုန္လာဥနီ နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို ထည့္ေထာင္းပါ။
၃။ ေနာက္ ထန္းလ်က္နဲ႔ ေျမပဲဆံမ်ားကိုလည္းထည့္ေထာင္းေပးပါ။
၄။ ေနာက္ဆံုးမွသခြားသီးကို ခပ္ဖြဖြေထာင္းေပးပါ။
၅။ ငံျပာရည္လည္း ထည့္ေမႊၿပီး အေပါ့၊ အငန္ကို စိတ္ႀကိဳက္ထည့္ပါ။
၆။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ စားလုိ႔ေကာင္းတဲ့ သခြားသီးေထာင္း အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
• Evy Foodlover