ကာဆံေၾကာ္လုိ႔ ဆိုလုိက္ရင္ ဆန္ၾကာဆံေၾကာ္ကိုပဲ ျမင္ေယာင္ၾကတာမ်ားပါတယ္။
ကြၽန္မလည္း အရင္တုန္းက ပဲၾကာဆံဆိုရင္ ၾကာဆံခ်က္လုပ္ေသာက္တာေလာက္ပဲ
သိထားတာပါ။ အလြန္ဆံုးပဲၾကာဆံသုပ္ေလာက္ေပါ႔။
ေနာက္မွ ပဲၾကာဆံေၾကာ္နည္းတစ္မ်ိဳးရလာတာနဲ႔ စမ္းၾကည့္လိုက္တာအရသာေကာင္းလြန္းတာမို႔
အသိေနာက္က်ေလျခင္းေတာင္ ျဖစ္သြားပါတယ္။ လုပ္ရတာလည္းလြယ္တာမို႔ ခဏခဏလုပ္စားျဖစ္တဲ့ ပဲၾကာဆံေၾကာ္ကို Food Magazine စာဖတ္သူမ်ားအတြက္ျပန္ၿပီး မွ်ေ၀ေပးလုိက္ ပါတယ္. . .။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
-------------------
ပဲၾကာဆံ - ၈၀ ဂရမ္(၅က်ပ္သား)
မႈိေျခာက္- အနည္းငယ္
ၾကက္သား -အနည္းငယ္(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ပုစြန္ -၆ ေကာင္(အခြံခြာ၊ ေက်ာခြဲ၊ ေရေဆး)
ၾကက္သြန္နီဥေသး - ၁လံုး (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ျမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ပဲပင္ေပါက္ - လက္တစ္ဆုပ္စာ
င႐ုတ္သီးအနီပြေတာင့္ -၁ေတာင့္(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
မုန္လာဥနီ- အနည္းငယ္(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ေၾကာ္နည္း
--------------
၁။ ပဲၾကာဆံ၊ မႈိေျခာက္မ်ားကို ေရစိမ္ထားပါ။
၂။ ဆီစားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းကို ပူေအာင္တည္ၿပီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီမ်ားကို ဆီသတ္ပါ။
၃။ ၿပီးရင္ ၾကက္သားထည့္ၿပီး
အေရာင္ေျပာင္းေအာင္ေၾကာ္ပါ။
၄။ ေနာက္ မႈိ၊ င႐ုတ္သီး၊ မုန္လာဥနီ နဲ႔
ပုစြန္ထည့္ၿပီး ၁ မိနစ္ခန္႔ေၾကာ္ပါ။
၅။ ေနာက္ဆံုးမွ ပဲပင္ေပါက္ နဲ႔ ပဲၾကာဆံထည့္ပါ။
၆။ ပဲငံျပာရည္ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ၊
သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁ ဇြန္းနဲ႔
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္၊
ၾကက္သားမႈန္႔ (သို႔)အဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
ေရ တ႐ုတ္ပန္းကန္လံုး ၁ လံုးနီးပါးလည္းထည့္ေပးပါ။
၇။ ဒယ္အိုးခ်ခါနီးမွၾကက္သြန္ၿမိတ္ျဖဴးလိုက္ပါ။
ဒါဆိုရင္ေတာ့ အရသာရွိေသာ ပဲၾကာဆံ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
• Evy Foodlover