Pages - Menu

24 Mar 2013

ပုစြန္ခြက္ေၾကာ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
-----------------
၁။ ပုစြန္စပ္ထုပ္ - ၆-၇ေကာင္
၂။ ပဲပင္ေပါက္ - ၁၅၀ ဂရမ္ (၁၀ က်ပ္သား)
၃။ ၾကက္သြန္နီ - ၁လုံး
၄။ အေၾကာ္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၅။ ပဲမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၆။ နႏြင္းမႈန္႔ - ဇြန္းဖ်ားစာ
၇။ ေရေႏြးေႏြး - စားပြဲဇြန္း ၅ဇြန္း
၈။ ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၉။ ဆီ

ေၾကာ္နည္း
-------------
၁။ ပုစြန္ကို ေခါင္းခြၽတ္၊ ေက်ာက ေခ်းေခ်ာင္းမ်ားထုတ္ကာ သန္႔စင္လိုက္ပါ။

၂။ အေၾကာ္မႈန္႔နဲ႔ ပဲမႈန္႔ကို ေရေႏြးေႏြးနဲ႔ေရာၿပီးေဖ်ာ္လိုက္ပါ။
နႏြင္းထည့္ေမႊၿပီး ပဲပင္ေပါက္၊ ၾကက္သြန္လီွးၿပီးသားပါးပါးတို႔ကို ေရာလိုက္ပါ။

၃။ ဆီကို မီးအေနေတာ္ျဖင့္ထားၿပီး ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲတြင္ ပဲပင္ေပါက္အေရာအနည္းငယ္၊ ပုစြန္၁ေကာင္(သို႔) ၂ေကာင္ေရာၿပီး ဆီအိုးထဲေျဖးေျဖး ေလွ်ာခ်ၿပီး
တစ္ဖက္စီ ေရႊ၀ါေရာင္သမ္းၿပီး ၾကြပ္လာသည္အထိထားၿပီး ေၾကာ္ေပးပါ။


 မန္က်ည္းသီးခ်ဥ္ျဖင့္တြဲစားလို႔အလြန္ေကာင္းပါတယ္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More