ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
-----------------
၁။ ပုစြန္စပ္ထုပ္ - ၆-၇ေကာင္
၂။ ပဲပင္ေပါက္ - ၁၅၀ ဂရမ္ (၁၀ က်ပ္သား)
၃။ ၾကက္သြန္နီ - ၁လုံး
၄။ အေၾကာ္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၅။ ပဲမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၆။ နႏြင္းမႈန္႔ - ဇြန္းဖ်ားစာ
၇။ ေရေႏြးေႏြး - စားပြဲဇြန္း ၅ဇြန္း
၈။ ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၉။ ဆီ
ေၾကာ္နည္း
-------------
၁။ ပုစြန္ကို ေခါင္းခြၽတ္၊ ေက်ာက ေခ်းေခ်ာင္းမ်ားထုတ္ကာ သန္႔စင္လိုက္ပါ။
၂။ အေၾကာ္မႈန္႔နဲ႔ ပဲမႈန္႔ကို ေရေႏြးေႏြးနဲ႔ေရာၿပီးေဖ်ာ္လ
နႏြင္းထည့္ေမႊၿပီး ပဲပင္ေပါက္၊ ၾကက္သြန္လီွးၿပီးသားပါးပါးတ
၃။ ဆီကို မီးအေနေတာ္ျဖင့္ထားၿပီး ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲတြင္ ပဲပင္ေပါက္အေရာအနည္းငယ္၊ ပုစြန္၁ေကာင္(သို႔) ၂ေကာင္ေရာၿပီး ဆီအိုးထဲေျဖးေျဖး ေလွ်ာခ်ၿပီး
တစ္ဖက္စီ ေရႊ၀ါေရာင္သမ္းၿပီး ၾကြပ္လာသည္အထိထားၿပီး ေၾကာ္ေပးပါ။
မန္က်ည္းသီးခ်ဥ္ျဖင့္တြဲစား