ထမင္းေပါင္း ကို မၾကာခဏ ေပါင္းစားျဖစ္ပါတယ္။ လြယ္လည္းလြယ္ပါတယ္။ စားလိ႔ုလည္းအလြန္ေကာင္းၿပီး
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြအမ်ားႀကီ
ၾကည့္ရေအာင္ . . . ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား( ၅ပြဲစာ)
--------------------------
၁။ ၾကက္သား - ၂၀၀ ဂရမ္ (၁၃က်ပ္သားခန္႔)
၂။ ပုစြန္က်ား - ၁၅ေကာင္
၃။ ၾကက္အသည္း - ၁၀၀ ဂရမ္ (၆က်ပ္သား)
၄။ ငါးဖယ္လုံး - ၅၀ ဂရမ္ (၃က်ပ္သားခန္႔)
၅။ ပဲျပား - ၅၀ ဂရမ္ (၃က်ပ္သားခန္႔)
ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား(ႀကိဳက္
--------------------------
၁။ မုန္လာဥနီ - ၁၀က်ပ္သား
၂။ ေျပာင္းဖူးအေသး - ၁၀က်ပ္သား
၃။ ဗိုလ္စားပဲ - ၁၀က်ပ္သား
၄။ မႈိ- ၅က်ပ္သား
၅။ ပန္းေဂၚဖီ- ၁၀က်ပ္သား
၆။ ဘ႐ိုကိုလီ- ၁၀က်ပ္သား
၇။ ငံုးဥ - ၁၂လံုး ( ျပဳတ္ထား)
၈။ မွ်စ္ - ၁၀က်ပ္သား(ပါးပါးလီွး)
၉။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂လံုး (အစိတ္ေလးမ်ားစိတ္ထား)
၁၀။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ျမြာ(ဓားျပား႐ိုက္)
၁၁။ ၾကက္သြန္နီ - ၁လုံး(ပါးပါး)
အရည္ျပဳလုပ္ရန္
------------------
၁။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ ဇြန္း
၂။ ၾကက္သားမႈန႔္ -စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္း
၃။ ခ႐ုဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
၄။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ဟင္းခ်က္၀ိုင္ - စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
၆။ တ႐ုတ္မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၇။ သၾကား -စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
၈။ ေကာ္မႈန္႔-စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္း
ထမင္းေပါင္းနည္း
-------------------
၁။ စစခ်င္း ၾကက္သား၊ ၾကက္သည္းတို႕ကို
ဆားအနည္းငယ္ ျဖင့္နယ္ၿပီး
ေရစပ္စပ္ထည့္ၿပီး(ေရနည္းနည္
က်က္ရင္ ဆီပူထိုးေပးပါ။ ၾကြပ္သြားေအာင္မေၾကာ္ဘဲ
အေပၚယံ ရဲ႐ံုသာ ၁မိနစ္ခန္႔ဆီပူထိုးတာကိုဆို
ငါးဖယ္လုံးမ်ားကေတာ့ Ready Madeမို႔ ပါးပါးလီွးေပးထားပါ။
၂။ အရည္ျပဳလုပ္ရန္အတြက္ပါ၀င္ပစ
ေရေႏြးေႏြး ၁လီတာျဖင့္ေဖ်ာ္ထားလိုက္ပါတ
၃။ ဆီကို ဒယ္အိုးထဲတြင္ ပါေလကာ ထည့္ကာ
ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ တို႔ထည့္ေၾကာ္ကာ ေရႊ၀ါေရာင္သမ္းလာရင္
မီးျပင္းျပင္းျဖင့္ အသီးအရြက္မ်ားထည့္ေၾကာ္ပါ။
၄။ အသားမ်ား၊ ငုံးဥမ်ားေရာပါ။ ေဖ်ာ္ထားေသာ အရည္မ်ားကိုထည့္ေရာၿပီး ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေလးမ်ားႏူးက
၅။ ထမင္းပူပူေပၚတြင္ အရည္မ်ားမ်ားဆမ္းကာ
အသီးအရြက္ေၾကာ္မ်ား အသားမ်ားျဖဴးကာ
ပူပူေလးစားသုံးႏိုင္ပါၿပီ။