Pages - Menu

23 Mar 2013

မုန္ညင္းသုပ္


ရွမ္းပဲပုပ္ 
ရွမ္းပဲပုပ္ကို ခရမ္း
ခ်ဥ္သီးနဲ႔ ေထာင္းစားလိုက္၊ တ႐ုတ္ပဲပုပ္
ကို ဆီနဲ႔ေၾကာ္ၿပီး ကိုက္စားလိုက္ေပါ့။

လုပ္နည္းကလည္း လြယ္ပါတယ္။
ပထမဆံုးမုန္ညင္း(အစိမ္းေရာင္)ကို ေရဆူဆူနဲ႔ျပဳတ္လိုက္တယ္။
မႏူးခင္မုန္ညင္းေတြကိုဆယ္ၿပီး ေရေအးေအးထဲ စိမ္လိုက္တယ္။ ေရခဲေရဆိုရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။
 ဒါမွ သုပ္တဲ့အခ်ိန္ မုန္ညင္းေတြ ၀ါမသြားဘဲ စိမ္းေနမွာပါ။
 သုပ္ဖို႔က အရင္ဆံုး 
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္းထားတာကို နႏြင္းထည့္ၿပီး ဆီသတ္လိုက္တယ္။ ဆီသတ္တာေမႊးလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္တယ္။
 ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္းလာရင္ ပဲပုပ္မီးကင္ေထာင္းထားတာေလး ထည့္လိုက္တယ္။
 ၿပီးရင္ အိုးခ် ၿပီး ခဏအေအးထားလိုက္တယ္။
 ေအး သြားရင္ ေရစစ္ထားတဲ့မုန္ညင္းကို အိုးထဲ ထည့္ေမႊတယ္။ ဆားထည့္တယ္။
 ပဲပုပ္နံ႕ေမႊးေမႊးနဲ႔ မုန္ညင္းသုပ္တစ္ပဲြကိုရတယ္။
တျခားအဆီအအိမ့္ဟင္းေတြနဲ႔ ၿငီးေငြ႕လာရင္ သက္သတ္လြတ္ မုန္ညင္းသုပ္ေလး လုပ္စားၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။ ပဲပုပ္အစား ေျမပဲဆံနဲ႔လည္း သုပ္ႏိုင္ပါတယ္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More