ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
----------------
၁။ ေဂၚဖီ- ၁ စိတ္ (လက္တစ္ဆစ္ မညီမညာလွီးပါ)
၂။ င႐ုတ္ပြ စိမ္း၊ နီ၊ ၀ါ- တစ္ျခမ္းစီ (အရွည္လိုက္လီွးပါ)
၃။ ေျပာင္းဖူး၊ ပဲစိမ္း၊ မုန္လာဥနီ၊ပဲသီးရွည္ မ်ားေရာထားေသာ (Mix Vegetable) -၇ က်ပ္သား
၄။ ၾကက္အသည္းႏွလံုး-၁၅ က်ပ္သား
၅။ ဆား- နည္းနည္း
၆။ ၾကက္သားမႈန္႔- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
၇။ ငံျပာရည္- လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္
၈။ ကယားင႐ုတ္ေကာင္း (မက္ခါသီးမႈန္႔)- စားပဲြဇြန္း၁ဇြန္း
၉။ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔အျဖဴ- နည္းနည္း
၁၀။ င႐ုတ္သီးစိမ္း- ၁၀ ေတာင့္ (ေသးေသးလွီးပါ)
၁၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ- ၅ ျမႊာ (ဓားျပား႐ုိက္ပါ)
၁၂။ ခ်င္း- လက္တစ္ဆစ္ (ပါးပါးလီွးပါ)
၁၃။ စပါးလင္- ၁ ေခ်ာင္း (ထုၿပီး ထံုးထားပါ)
၁၄။ သံလြင္ဆီ- စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
၁၅။ ပဲငံျပာရည္အခ်ဳိ-လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
---------------
၁။ ၾကက္အသည္းႏွလံုး ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး
ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ ျမႊာ၊ စပါးလင္၊
ငံျပာရည္တို႔ျဖင့္ႏူးေအာင္ ျပဳတ္ေပးပါ။
အေအးခံထားပါ။ ၿပီးလွ်င္ မထူမပါးေလး လွီးေပးပါ။
၂။ မကပ္ေသာ အေၾကာ္အိုး
(Non-stick frying pan)ထဲသို႔ သံလြင္ဆီထည့္ပါ။
ဆီဆူလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔
ၾကက္အသည္းႏွလံုးထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
ေမႊးလာသည္ အထိပါ။ Mix – Vegetable ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ ။ အနည္းငယ္ႏူးလာလွ်င္ ေဂၚဖီနဲ႔င႐ုတ္ပြမ်ားကိုထည့္ပါ။
၃။ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ မက္ခါသီးမႈန္႔၊
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ငံျပာရည္အခ်ဳိနွင့္
ငံျပာရည္ထည့္ၿပီး ျမည္းၾကည့္ပါ။
ကိုယ္ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာ အရသာရလွ်င္ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
** ဗီတာမင္ဓာတ္မ်ား ေပ်ာက္ျပယ္တတ္ေသာေၾကာင့္ အသီးအရြက္မ်ားကို ႏူးေအာင္မေၾကာ္ပါႏွင့္။