Pages - Menu

7 Oct 2013

ဆီးေအာင့္တတ္သူမ်ား အတြက္ အစားအစာ

ဆီးေအာင့္ရတဲ့အေၾကာင္းရင္းမ်ားစြာရွိတဲ့အနက္ ဆီးအိမ္တံု႔ျပန္မႈ လြန္ကဲျခင္း (overactive bladde) ေၾကာင့္ ဆီးသြားခ်င္စိတ္ပိုျဖစ္ျခင္း၊ ဆီးေအာင့္ျခင္း၊ ဆီးသြားခ်င္စိတ္ စတင္ျဖစ္ေပၚသည္ႏွင့္ မေအာင့္ႏိုင္ဘဲ ဆီးအျမန္သြားႏိုင္ရန္အားထုတ္ရ ျခင္း၊ဆီးမသြားႏိုင္ခင္ေအာင့္ထားေသာ္လည္း စိမ့္၍ထြက္က်ျခင္း စသည္တို႔ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ဆီးထဲမွာပါလာတဲ့ ဓါတ္ေတြကို ဆီးအိမ္ကတံု႔ျပန္မႈလြန္ကဲၿပီး ၾကာၾကာသိမ္းမထားႏိုင္ဘဲ အျမန္စြန္႔ထုတ္ႏိုင္ေအာင္ ဆီးအိမ္နံရံႂကြက္သားေတြၫႇစ္တာေၾကာင့္ ဆီးေအာင့္ ရတာျဖစ္ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ကဖင္း၊အခ်ဥ္ဓါတ္ေတြ ဆီးထဲျပန္ပါလာတဲ့အခါ ဆီးအိမ္ကလက္သင့္မခံဘဲ ၫႇစ္ထုတ္တတ္ပါတယ္။ ဆီးေအာင့္တတ္သူမ်ား ဂ႐ုျပဳရမည့့္ အစားအစာေတြကေတာ့

ဆန္၊ ဂ်ံဳ၊ ေျပာင္း

ဆန္၊ ဂ်ံဳ၊ ဖြဲႏု၊ ေျပာင္းတို႔မွ ထုတ္လုပ္ထားသည့္ အစားအစာမ်ားဟာ ဆီးအိမ္ကိုဒုကၡမေပးႏိုင္ပါ ဘူး။ ေကာ္ဖီ၊ လက္ဖက္ရည္ ေသာက္တာထက္စာလွ်င္ ေကြကာအုတ္၊ ပဲ ႏို႔၊ ေခါက္ဆြဲ၊ ၾကာဆံစာတာေတြ စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

အခြံမာသီးအေစ့မ်ား

အေရးႀကီးတဲ့အခ်က္က အစားအေသာက္ထဲမွာ ပဲ၊ ဂ်ံဳ၊ သစ္သီး၊ အေစ့၊ အဆံေတြမ်ားမ်ားပါ၀င္ဖို႔လိုပါ တယ္။ ပဲျခမ္း၊ ပဲနီကေလး၊ ဗိုလ္ စားပဲ၊ စားေတာ္ပဲ၊ ပဲစင္းငံု စတဲ့ပဲ မ်ိဳးစံုအလွ်င္းသင့္သလို စားေပးသင့္ ပါတယ္။

သစ္သီး

အခ်ဥ္ဓါတ္မပါတဲ့ သစ္သီးေတြ ဦးစားေပးပါ။ သံပရာသီး၊ ေရွာက္သီး စတာေတြကလြဲၿပီး က်န္အသီးေတြ စားႏိုင္ပါတယ္။

ေရ

ေရေသာက္လွ်င္ဆီးမ်ားမ်ား သြားတတ္တယ္ဆိုတဲ့ အေၾကာင္းျပခ်က္ႏွင့္ ဆီးေအာင့္ ျပႆနာကို ေျဖရွင္းတဲ့အခါ ေရေသာက္နည္းတာသာ အဖတ္တင္ၿပီး ဆီးေအာင့္ သက္သာမွာ မဟုတ္ပါဘူး။ တစ္ေန႔ မွာ ေရရွစ္ခြက္ခန္႔ ေသာက္သင့္ပါ တယ္။

သီဟ
Source:health-central
credit to >>>Health Updates Journal No. 86
source >>>http://natureenergycares.blogspot.com/2013/10/blog-post_2280.html#more

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More