ဆီးေအာင့္ရတဲ့အေၾကာင္းရင္းမ
ဆန္၊ ဂ်ံဳ၊ ေျပာင္း
ဆန္၊ ဂ်ံဳ၊ ဖြဲႏု၊ ေျပာင္းတို႔မွ ထုတ္လုပ္ထားသည့္ အစားအစာမ်ားဟာ
ဆီးအိမ္ကိုဒုကၡမေပးႏိုင္ပါ ဘူး။ ေကာ္ဖီ၊ လက္ဖက္ရည္ ေသာက္တာထက္စာလွ်င္
ေကြကာအုတ္၊ ပဲ ႏို႔၊ ေခါက္ဆြဲ၊ ၾကာဆံစာတာေတြ စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
အခြံမာသီးအေစ့မ်ား
အေရးႀကီးတဲ့အခ်က္က အစားအေသာက္ထဲမွာ ပဲ၊ ဂ်ံဳ၊ သစ္သီး၊ အေစ့၊ အဆံေတြမ်ားမ်ားပါ၀င္ဖို႔လို
သစ္သီး
အခ်ဥ္ဓါတ္မပါတဲ့ သစ္သီးေတြ ဦးစားေပးပါ။ သံပရာသီး၊ ေရွာက္သီး စတာေတြကလြဲၿပီး က်န္အသီးေတြ စားႏိုင္ပါတယ္။
ေရ
ေရေသာက္လွ်င္ဆီးမ်ားမ်ား သြားတတ္တယ္ဆိုတဲ့ အေၾကာင္းျပခ်က္ႏွင့္ ဆီးေအာင့္
ျပႆနာကို ေျဖရွင္းတဲ့အခါ ေရေသာက္နည္းတာသာ အဖတ္တင္ၿပီး ဆီးေအာင့္ သက္သာမွာ
မဟုတ္ပါဘူး။ တစ္ေန႔ မွာ ေရရွစ္ခြက္ခန္႔ ေသာက္သင့္ပါ တယ္။
သီဟ
Source:health-central
credit to >>>Health Updates Journal No. 86
source >>>http://
7 Oct 2013
ဆီးေအာင့္တတ္သူမ်ား အတြက္ အစားအစာ
Monday, October 07, 2013
Taunzalat