Pages - Menu

26 Jan 2014

ေက်ာက္ပြင့္သုပ္


 ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
 • ေက်ာက္ပြင့္အျဖဴ - 200 gm
• ေဂၚဖီ - 50 gm
• ၾကက္သြန္နီ - 50 gm
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - 50 gm
• ေရွာက္ရြက္(ႏုႏု) - 5 gm
• င႐ုတ္သီး - 5 gm
• င႐ုတ္ဆီ - 30 gm
• ငံျပာရည္ (ငါး) - 15 gm
• သံပရာရည္ - 30 gm
• ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - 15 gm

ျပဳလုပ္နည္း
.................
ေက်ာက္ပြင့္ကို မိနစ္(၃၀) ခန္႔ ေရစိမ္၍ ဆန္ခါႏွင့္ စစ္ထားပါ။
ေဂၚဖီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ င႐ုတ္သီး၊ ေက်ာက္ပြင့္၊
ေရွာက္ရြက္တုိ႔ကို ပါးပါးလွီး၍ င႐ုတ္ဆီ၊ သံပရာရည္၊
ငံျပာရည္တို႔ႏွင့္ သမေအာင္ေရာနယ္ပါ။ ၄င္းအသုပ္ကို ပန္းကန္ျပားေပၚတြင္
လွေအာင္တင္၍ အေပၚမွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ကို ျဖဴးပါ။

FOOD Magazine

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More