• ေက်ာက္ပြင့္အျဖဴ - 200 gm
• ေဂၚဖီ - 50 gm
• ၾကက္သြန္နီ - 50 gm
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - 50 gm
• ေရွာက္ရြက္(ႏုႏု) - 5 gm
• င႐ုတ္သီး - 5 gm
• င႐ုတ္ဆီ - 30 gm
• ငံျပာရည္ (ငါး) - 15 gm
• သံပရာရည္ - 30 gm
• ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - 15 gm
ျပဳလုပ္နည္း
.................
ေက်ာက္ပြင့္ကို မိနစ္(၃၀) ခန္႔ ေရစိမ္၍ ဆန္ခါႏွင့္ စစ္ထားပါ။
ေဂၚဖီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ င႐ုတ္သီး၊ ေက်ာက္ပြင့္၊
ေရွာက္ရြက္တုိ႔ကို ပါးပါးလွီး၍ င႐ုတ္ဆီ၊ သံပရာရည္၊
ငံျပာရည္တို႔ႏွင့္ သမေအာင္ေရာနယ္ပါ။ ၄င္းအသုပ္ကို ပန္းကန္ျပားေပၚတြင္
လွေအာင္တင္၍ အေပၚမွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ကို ျဖဴးပါ။