ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (ေလးခ်ပ္စာ)
..........................
• ၾကက္သား - ၁ေကာင္
• တျခားၾကက္အစိတ္အပိုင္းမ်ား
• နႏြင္းမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ပဲမႈန္႔ - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၂ ခြက္
• Gram မဆလာ - စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
• ေဂၚဖီ - ၁ လုံး
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္
• ၾကက္သားမႈန္႔ - ၂ ဇြန္း
• ပူစီနံ - အနည္းငယ္
• င႐ုတ္သီးမႈန္႔ - လိုသေလာက္
• ငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
• သံပရာသီး - လိုသေလာက္
ပဲမႈန္႔ကို ေရလီတာ၀က္စိမ္ထားပါ။ ၾကက္သားကို ေလးျခမ္းတုံးကာ
ၾကက္သားမႈန္႔ ၂ ဇြန္း၊ မဆလာ၂ ဇြန္း၊ နႏြင္းမႈန္႔ ၂ ဇြန္းထည့္ၿပီး
တျခားၾကက္အစိတ္အပိုင္းမ်ားပ
ၾကက္အသည္းကို အရမ္းမမာေအာင္ ေနာက္ဆုံးမွထည့္ပါတယ္။
ၾကက္သားမ်ားထုတ္ကာ လီွးစိတ္ထားပါ။ ၾကက္ျပဳတ္ေရကို ခ်န္ထားပါ။
င႐ုတ္ သီးစိမ္း၊ ေဂၚဖီပါးပါးလီွးထားပါ။
ပဲက်ဳိရန္
.............
၁။ ပဲရည္ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေလာင္းထည့္ၿပီးက်ိဳပါ။
ေရ ၁ လီတာခန္႔ထပ္ထည့္ပါ။ ၾကက္ သားမႈန္႔ စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း၊ မဆလာ ၃ ဇြန္းထည့္က်ိဳပါ။
ၾကက္သားျပဳတ္ရည္မ်ား ပါေရာပါ။ ပဲရည္က်က္ၿပီး ပဲစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ၿပီး
မဆလာနံ႔ေမႊးတတ္လာၿပီဆိုရင္ ဟင္း ေရအရသာျမည္းၿပီး
အေပါ့၊ အငန္ထပ္ျဖည့္ကာ မီးမွ်င္းမွ်င္းနဲ႔ ပူေနပါေစ။ မပ်စ္ မက်ဲအေနမွာထားပါ။
၂။ ဟင္းရည္ရၿပီဆိုေတာ့ ပြဲျပင္ရေအာင္ေနာ္။ ၾကက္သားမ်ားအရင္ထည့္
လီွးထားေသာ ေဂၚဖီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ပူစီနံ၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔တို႔ျဖင့္ ပြဲျပင္ၿပီး
ဟင္းရည္ပူပူကိုေလာင္းကာ သံပရာရည္၊ ငံျပာရည္လိုသလိုထည့္စားႏိုင
စမူဆာသုပ္
...............
• စမူဆာ
• Chick Pea - ၁ ဘူး
• အာလူး - အေနေတာ္၄လုံး
• ေဂၚဖီ - ၁လုံး
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင္႔
• ပူစီနံ - အနည္းငယ္
• င႐ုတ္သီးမႈန္႔ - လိုသေလာက္
• သံပရာသီး - လိုသေလာက္
စမူဆာေလးမ်ားကိုေၾကာ္ထားပါ။
ပဲျပဳတ္ ေရက အထက္ပါအတိုင္း ျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္။ ၾကက္သားျပဳတ္ေရမရွိရင္
ၾကက္သားမႈန္႔သုံးလို႔ရပါတယ္
ပြဲျပင္ရန္
...........
စမူဆာေလးမ်ား ညႇပ္ထည့္ပါ။ အာလူး၊ ပဲေစ့၊ ေဂၚဖီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊
ပူစီနံ၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔တို႔ျဖင့္ ပြဲျပင္ၿပီး ဟင္းေရပူပူကိုေလာင္းကာ သံပရာရည္၊
ငံျပာရည္ လိုသလိုထည့္စားႏိုင္ပါၿပီ။
Htet Family's Creation
www.htetfamily.com