Pages - Menu

26 Jan 2014

မုန္လာခ်ဥ္တည္နည္း

မုန္လာဥကုိ အခံြႏႊာၿပီး အရွည္လုိက္ လွီးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။
 မုန္လာဥ အရုိးအရြက္ေတြပါ ပါရင္ ပုိေကာင္းတယ္။ ဒီမွာ ကေတာ႔ အရြက္ပါတာ သိပ္မေတြ႔ဘူး။
 ရွိေတာ႔ ရွိတယ္။ ရွားတယ္။
 ၿပီးနယ္မယ္႔ ဇလုံထဲသုိ႔ ထမင္း လက္တဆုပ္ထည္႔၊ ဆားထည္႔(ပုံမွန္ထက္ ၂ ဆထည္႔) ၿပီးအရင္နယ္ပါ။ ဆားနည္းလြန္းရင္လဲ စားလုိ႔မေကာင္းဘူးေနာ္႔။ မခ်ဥ္ဘူး ျဖစ္တတ္တယ္။

 ထမင္းနဲ႔ ဆားနဲ႔ ေရာသြားေအာင္ နာနာနယ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ အရွည္လုိက္လွီးထားတဲ႔ မုန္လာဥကုိ ထည္႔ၿပီးနယ္ေပးပါ။
 နယ္ၿပီးရင္ေတာ႔ ဗူးသန္႔သန္႔ေလးထဲမွာထည္႔ပါ။
 အရည္နဲ႔လုိခ်င္ရင္ေတာ႔ ေရေအးေအး (ေရခဲေရ ဆုိ ပုိေကာင္းတယ္) ထည္႔ပါ။

ရာသီဥတုပူရင္ေတာ႔ ၃ ရက္ဆုိရပါၿပီ။ ရာသီဥတုေအးရင္ေတာ႔ ၄ ရက္၊ ၅ ရက္ေလာက္ထားေပးပါ။

အခ်ဥ္ရရင္ေတာ႔ ပုိၿပီးမခ်ဥ္သြားေစရန္ ေရခဲေသတၲာထဲထည္႔ထားေပးပါ။
 စားခ်င္တဲ႔အခါထုတ္ၿပီး သုပ္စားႏုိင္ပါၿပီေနာ္။
ဗူးသန္႔သန္႔ထဲ ေလလုံေအာင္ပိတ္ထားလုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ၃ ရက္ၾကာေသာအခါ


 မႏၲေလး မုန္လာခ်ဥ္သုပ္နည္းအတုိင္း သုပ္ထားပါတယ္ေနာ္။
 ေျမပဲဆံေထာင္း၊ ပဲက်က္မွဳန္႔၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ဳိမွဳန္႔၊ ငရုတ္သီးအက်တ္မွဳန္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္တုိ႔ထည္႔ၿပီး နယ္ထားပါတယ္ေနာ္။

http://mogaungthu.blogspot.com/2009/07/blog-post_22.html

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More