မုန္လာဥကုိ အခံြႏႊာၿပီး အရွည္လုိက္
လွီးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။
မုန္လာဥ အရုိးအရြက္ေတြပါ ပါရင္ ပုိေကာင္းတယ္။ ဒီမွာ
ကေတာ႔ အရြက္ပါတာ သိပ္မေတြ႔ဘူး။
ရွိေတာ႔ ရွိတယ္။ ရွားတယ္။
ၿပီးနယ္မယ္႔
ဇလုံထဲသုိ႔ ထမင္း လက္တဆုပ္ထည္႔၊ ဆားထည္႔(ပုံမွန္ထက္ ၂ ဆထည္႔)
ၿပီးအရင္နယ္ပါ။ ဆားနည္းလြန္းရင္လဲ စားလုိ႔မေကာင္းဘူးေနာ္႔။ မခ်ဥ္ဘူး
ျဖစ္တတ္တယ္။
ထမင္းနဲ႔ ဆားနဲ႔ ေရာသြားေအာင္ နာနာနယ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္
အရွည္လုိက္လွီးထားတဲ႔ မုန္လာဥကုိ ထည္႔ၿပီးနယ္ေပးပါ။
နယ္ၿပီးရင္ေတာ႔
ဗူးသန္႔သန္႔ေလးထဲမွာထည္႔ပါ။
အရည္နဲ႔လုိခ်င္ရင္ေတာ႔ ေရေအးေအး (ေရခဲေရ ဆုိ
ပုိေကာင္းတယ္) ထည္႔ပါ။
ရာသီဥတုပူရင္ေတာ႔ ၃ ရက္ဆုိရပါၿပီ။
ရာသီဥတုေအးရင္ေတာ႔ ၄ ရက္၊ ၅ ရက္ေလာက္ထားေပးပါ။
အခ်ဥ္ရရင္ေတာ႔
ပုိၿပီးမခ်ဥ္သြားေစရန္ ေရခဲေသတၲာထဲထည္႔ထားေပးပါ။
စားခ်င္တဲ႔အခါထုတ္ၿပီး
သုပ္စားႏုိင္ပါၿပီေနာ္။
ဗူးသန္႔သန္႔ထဲ ေလလုံေအာင္ပိတ္ထားလုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ၃ ရက္ၾကာေသာအခါ
မႏၲေလး မုန္လာခ်ဥ္သုပ္နည္းအတုိင္း သုပ္ထားပါတယ္ေနာ္။
ေျမပဲဆံေထာင္း၊ ပဲက်က္မွဳန္႔၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ဳိမွဳန္႔၊ ငရုတ္သီးအက်တ္မွဳန္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္တုိ႔ထည္႔ၿပီး နယ္ထားပါတယ္ေနာ္။
http://mogaungthu.blogspot.com/2009/07/blog-post_22.html