လုိအပ္ေသာအရာ
မုန္႔ညွင္းစိမ္း
ထမင္း လက္တဆုပ္
ဆား
မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္တည္ပုံ
မုန္႔ညွင္းစိမ္းကုိ ေရေဆးၿပီး အေနေတာ္အပုိင္းလွီးျဖတ္ပါ။ ၿပီးရင္ မုန္႔ညွင္းကုိေရစစ္ထားပါ။
နယ္မယ္႔ ဇလုံထဲသုိ႔ ထမင္း လက္တဆုပ္ထည္႔၊ ဆားထည္႔(ပုံမွန္ထက္ ၂ ဆထည္႔) ၿပီးအရင္နယ္ပါ။ ဆားနည္းလြန္းရင္လဲ စားလုိ႔မေကာင္းပါ။ ထမင္းနဲ႔ဆားေရာသြားေအာင္နယ္ေပးပါ။
ၿပီးရင္ မုန္႔ညွင္းကုိထည္႔ၿပီးနယ္ေပးပါ။ တခ်ဳိ႕ကေတာ႔ဂ်င္းစိမ္းေလးကုိပါးပါးလီွးၿပီးထည္႔တည္တတ္ၾကပါတယ္။
ကြ်န္မကေတာ႔ သုပ္စားတဲ႔အခါမွသာ ထည္႔တာကုိပုိႀကိဳက္လုိ႔ပါ။
အယ ္.........နယ္ၿပီးရင္ေတာ႔ ဗူးသန္႔သန္႔ေလးထဲမွာထည္႔ပါ။ ရာသီဥတုပူရင္ေတာ႔ ၂ ရက္ဆုိရပါၿပီ။ ရာသီဥတုေအးရင္ေတာ႔ ၃ ရက္၊ ၄ ရက္ေလာက္ထားေပးပါ။
အခ်ဥ္ရရင္ေတာ႔ ပုိၿပီးမခ်ဥ္သြားေစရန္ ေရခဲေသတၲာထဲထည္႔ထားေပးပါ။
စားခ်င္တဲ႔အခါထုတ္စားႏုိင္ပါၿပီ။ သုပ္စား၊ အသားနဲ႔ေၾကာ္စားလုိ႔ရပါတယ္။ ကဲ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္လုပ္နည္း မလြယ္ဘူးလားေလ။
ပဲတီခ်ဥ္လုပ္နည္း၊ မုန္လာဥအခ်ဥ္လုပ္နည္းကလဲ ဒီနည္းအတုိင္းပါပဲေနာ္................
(အထူးသတိ။ ။ တခ်ဳိ႕သူေတြရဲ႕လက္ေတြက လက္ပူတယ္၊ လက္ေအးတယ္ ဆုိၿပီးရွိတတ္ၾကတယ္လုိ႔အိမ္ကအေမတုိ႔က ေျပာတယ္။ လက္ပူတဲ႔သူမ်ားဒီတုိင္းတည္ရင္ အခ်ဥ္ေတြက ပုပ္သြားတတ္ပါတယ္။ လက္ပူတဲ႔သူမ်ားဆုိရင္ေတာ႔ အခ်ဥ္တည္ၾကရင္ လက္အိတ္ေလးစြတ္ၿပီးတည္ေပးပါ။ ကြ်န္မရဲ႕လက္ကလည္း လက္ပူလား၊ လက္ေအးလားလုိ႔ မသိလုိ႔ ပထမဆုံးအႀကိမ္တည္တုံးက လက္အိတ္စြတ္ၿပီးတည္ပါတယ္။ ေနာက္တႀကိမ္မွာေတာ႔လက္အိတ္မစြတ္ဘဲ တည္ၾကည္႔ပါတယ္။
အဟီး ကံေကာင္းတယ္ေျပာရမယ္ ႏွစ္ခါစလုံး အခ်ဥ္ျဖစ္ပါတယ္။ ကြ်န္မလုိ အခ်ဥ္ႀကိဳက္သူမ်ား လုပ္စားႏုိင္ပါေစ။)
http://mogaungthu.blogspot.com