Pages - Menu

13 Oct 2013

ဆီးခ်ိဳေရာဂါရွိသူမ်ား ပဲဟင္းမ်ားမ်ားစား

ကုလားပဲ၊ပဲနီေလး၊ပဲ၀ါေလး စေသာအစရွိတဲ့ ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳးကုိ စားသုံးတာေႀကာင့္ အမ်ိဳးအစား(၂)ဆီးခ်ိဳေရာဂါ

ရွိသူေတြမွာနွလုံးေသြးေႀကာေရာဂါျဖစ္နုိင္ေျခေလ်ာ့နည္းနုိင္တယ္လုိ ့ အာဟာရဆုိင္ရာဂ်ာနယ္တစ္ခုမွာ

ေဖၚျပထားပါတယ္။
ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳးဟာ Gkycaemic Index ေလ်ာ့နည္းတဲ့အစာေတြျဖစ္တာေႀကာင့္ ေသြးတြင္း

အဆီဓါတ္နွင့္ ေသြးဖိအားကုိ ထိန္းခ်ဳပ္နုိင္စြမ္းရွိျပီး နွလုံးေရာဂါျဖစ္နုိင္ေျခ နည္းတယ္လုိ ့သိရပါတယ္၊

ပဲဟင္းကုိတစ္ခြက္(သုိ ့)ေရမွာ ေပ်ာ္၀င္တဲ့ အမွ်င္ဓါတ္ေတြအမ်ားအျပားပါ၀င္တဲ့ ေကာက္နွံတစ္ခုလုံးစာကုိ

စားေပးပါ။

ျပန္လည္မွ်ေ၀ျခင္း..
                                                                      ေမာင္ေနထြန္းလွိဳင္(ပုသိမ္)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More