ၿမန္မာႏိူင္ငံေရာက္..ႏိူင္ငံၿခားသားေတြရဲ.ခရီးသြားမွတ္တမ္းမွာ..အီၾကာေကြး
ကို Churros လို.ေဖာ္ၿပထားေပမယ့္..ေလ့လာၾကည့္ေတာ့Churros ဆိုတာ..မုန္.ၾကိဳးလိမ္လိုလွိဳင္းပါတဲ့မုန္.သားၿဖစ္ေအာင္..ညွစ္စက္တစ္ခုကေနပုံစံရယူ၊ေၾကာ္ၿပီး..
ကို Churros လို.ေဖာ္ၿပထားေပမယ့္..ေလ့လာၾကည့္ေတာ့Churros ဆိုတာ..မုန္.ၾကိဳးလိမ္လိုလွိဳင္းပါတဲ့မုန္.သားၿဖစ္ေအာင္..ညွစ္စက္တစ္ခုကေနပုံစံရယူ၊ေၾကာ္ၿပီး..
Icing
Sugarလို.ေခၚတဲ့သၾကားမွဳန္ေတြလူး၊ ေခ် ာကလက္
ရည္ေတြလူးတဲ့မုန္.မ်ိဳးၿဖစ္ပါတယ္..။
ရည္ေတြလူးတဲ့မုန္.မ်ိဳးၿဖစ္ပါတယ္..။
အီၾကာေကြးနဲ.လုံး၀မတူပါဘူး..။
ေဆာင္းပါးရွင္တစ္ဦးရဲ.အေမရိကန္ ႏိူင္ငံရဲ.တရုတ္တန္းေစ်း ဆိုတဲ့ေဆာင္ပါး
မွာအီၾကာေကြးကို Crispy Chinese Cruller လို.ေဖာ္ၿပထားပါတယ္။
ဒီစကားလုံးနဲ.ရွာၾကည့္ရင္ေတာ့..အီၾကာေကြးဟာ တရုတ္အစားအစာၿဖစ္မယ္
လို.ခန္.မွန္းႏိူင္ပါတယ္..။
ေဆာင္းပါးရွင္တစ္ဦးရဲ.အေမရိကန္ ႏိူင္ငံရဲ.တရုတ္တန္းေစ်း ဆိုတဲ့ေဆာင္ပါး
မွာအီၾကာေကြးကို Crispy Chinese Cruller လို.ေဖာ္ၿပထားပါတယ္။
ဒီစကားလုံးနဲ.ရွာၾကည့္ရင္ေတာ့..အီၾကာေကြးဟာ တရုတ္အစားအစာၿဖစ္မယ္
လို.ခန္.မွန္းႏိူင္ပါတယ္..။
မူရင္းၿဖစ္တည္ပုံေတြကိုေတာ့ေဖာ္ၿပထားတာမေတြ.ရပါဘူး...။
ဂ် ဳံ မွဳန္. ..................၂ ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ေရ........................၄၀၀ မီလီ လီတာ
မုန္.ပြေဆး( yeast)....၁/၄ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
သၾကား..................၁ ဇြန္း (............။...........)
မုန္.ဖုတ္ဆိုဒါ............ဇြန္း၀က္(..............။..........)
ဆား......................၁ ဇြန္း (.............။..............)
ဆီသန္.သန္. ...........၁ ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း)
ဇလုံးၾကီးၾကီး တစ္ခုမွာ ဂ် ဳံမွဳန္. ၊ မုန္.ဖုတ္ဆိုဒါ ၊ ဆား ၊ စတာေတြကို သမေအာင္ေမႊေပးပါ။
မုန္.ပြေဆးကို ေရေလးနဲ.ေပ်ာ္ေအာင္ေဖ်ာ္ၿပီးမွ..ထည့္ပါ။
ဆီထည့္ၿပီး..နွံ.ေအာင္ တစ္ခါထပ္ေမႊေပးပါ။
ေနာက္ဆုံး ေရထည့္ၿပီး..ေခ်ာ မြတ္တဲ့မုန္.သားတစ္ခုရေအာင္နယ္ပါ။
ဂ် ဳံ မွဳန္.ၿဖဴ း ထားေသာစားပြဲေပၚတင္ၿပီး..မုန္.သား ကို အညီအမွ် ၂ ပိုင္းခြဲကာ
ညီညာတဲ့..ထု ၊ အလ် ား ၊ အနံ ၿဖစ္ေအာင္ညွိယူ ပါ။
မိမိႏွစ္သက္တဲ့အရြယ္..မုန္.သား ၂ ခုစီလွီးၿဖတ္ၿပီး..၂ ခုထပ္ကာ ..အ၀တ္စ
(သို.) ပလပ္စတစ္အပါးစ အုပ္ၿပီး.. ၄၅ မိနစ္ခန္. အခ်ဥ္ေဖာက္ထားပါ။
ထိုအခ်ိန္မွာ အီၾကာေကြးေၾကာ္ဖို.ဆီကိုအပူေပးပါ။
ဆီပူလာၿပီဆို ..၂ ခုထပ္ထားတဲ့ အလည္တည့္တည့္မွာ ထမင္းစားတူ (သို.)
ေခ်ာမြတ္တဲ့ ပြတ္လုံးငယ္ကိုအသုံးၿပဳ ၿပီး..လိွိဳင္းအရာေလး၂ ဖက္လုံးကိုေပး
ၿပီး..မုန္.သားကို ဟိုဖက္ဒီဖက္ဆြဲဆန္.ကာ ဆီပူထဲမွာထည့္ေၾကာ္ပါ။
ေၾကာ္တဲ့အခ်ိန္မွာ မုန္.သားအက်က္ညီေစဖို. ေၾကာ္တဲ့တုတ္တံေလးနဲ.လွိမ့္ကာ..လွိမ့္ကာေၾကာ္
ေပးရပါမယ္..။
အက်က္ညီတဲ့ေရႊအိုေရာင္ရၿပီဆို...၀ါးဇကာ (သို.) စတီးဇကာထဲမွာဆီစစ္ၿပီး
ပူတုန္းဧည့္ခံစားသုံးရပါမယ္...။
Photo Credit ..Google Search.
ဂ် ဳံ မွဳန္. ..................၂ ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ေရ........................၄၀၀ မီလီ လီတာ
မုန္.ပြေဆး( yeast)....၁/၄ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
သၾကား..................၁ ဇြန္း (............။...........)
မုန္.ဖုတ္ဆိုဒါ............ဇြန္း၀က္(..............။..........)
ဆား......................၁ ဇြန္း (.............။..............)
ဆီသန္.သန္. ...........၁ ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း)
ဇလုံးၾကီးၾကီး တစ္ခုမွာ ဂ် ဳံမွဳန္. ၊ မုန္.ဖုတ္ဆိုဒါ ၊ ဆား ၊ စတာေတြကို သမေအာင္ေမႊေပးပါ။
မုန္.ပြေဆးကို ေရေလးနဲ.ေပ်ာ္ေအာင္ေဖ်ာ္ၿပီးမွ..ထည့္ပါ။
ဆီထည့္ၿပီး..နွံ.ေအာင္ တစ္ခါထပ္ေမႊေပးပါ။
ေနာက္ဆုံး ေရထည့္ၿပီး..ေခ်ာ မြတ္တဲ့မုန္.သားတစ္ခုရေအာင္နယ္ပါ။
ဂ် ဳံ မွဳန္.ၿဖဴ း ထားေသာစားပြဲေပၚတင္ၿပီး..မုန္.သား ကို အညီအမွ် ၂ ပိုင္းခြဲကာ
ညီညာတဲ့..ထု ၊ အလ် ား ၊ အနံ ၿဖစ္ေအာင္ညွိယူ ပါ။
မိမိႏွစ္သက္တဲ့အရြယ္..မုန္.သား ၂ ခုစီလွီးၿဖတ္ၿပီး..၂ ခုထပ္ကာ ..အ၀တ္စ
(သို.) ပလပ္စတစ္အပါးစ အုပ္ၿပီး.. ၄၅ မိနစ္ခန္. အခ်ဥ္ေဖာက္ထားပါ။
ထိုအခ်ိန္မွာ အီၾကာေကြးေၾကာ္ဖို.ဆီကိုအပူေပးပါ။
ဆီပူလာၿပီဆို ..၂ ခုထပ္ထားတဲ့ အလည္တည့္တည့္မွာ ထမင္းစားတူ (သို.)
ေခ်ာမြတ္တဲ့ ပြတ္လုံးငယ္ကိုအသုံးၿပဳ ၿပီး..လိွိဳင္းအရာေလး၂ ဖက္လုံးကိုေပး
ၿပီး..မုန္.သားကို ဟိုဖက္ဒီဖက္ဆြဲဆန္.ကာ ဆီပူထဲမွာထည့္ေၾကာ္ပါ။
ေၾကာ္တဲ့အခ်ိန္မွာ မုန္.သားအက်က္ညီေစဖို. ေၾကာ္တဲ့တုတ္တံေလးနဲ.လွိမ့္ကာ..လွိမ့္ကာေၾကာ္
ေပးရပါမယ္..။
အက်က္ညီတဲ့ေရႊအိုေရာင္ရၿပီဆို...၀ါးဇကာ (သို.) စတီးဇကာထဲမွာဆီစစ္ၿပီး
ပူတုန္းဧည့္ခံစားသုံးရပါမယ္...။
Photo Credit ..Google Search.