ဒီဟင္းပြဲမ်ိဳးကို စစ္ကိုင္းတိုင္းေရႊဘိုဖက္ကအစားမ်ားတယ္လို ့သိရေပမယ့္..တစ္ခ်ိဳ ့
အညာေဒသသားေတြကေတာ့..သူတို ့ဆီမွာမရိွဘူးလို ့ေၿပာဆိုၾကပါတယ္..။
ဘာပဲၿဖစ္ၿဖစ္..ေရႊဘိုေဒသဇာတိသူၿဖစ္တဲ့အေမက..ၿမင္းၿခံသားၿဖစ္တဲ့အေဖ့
အတြက္စီစဥ္ေပးေနက်ဟင္းတစ္ပြဲဆိုလည္းမမွားပါဘူး...။
ပဲေရပြပဲဆိုတာက..ပုဂံပဲၿဖဴ ၿဖဴ လိုပုံစံမ်ိဳး ေလးၿဖစ္ၿပီးအေရာင္ကေတာ့ေၿမေတာင့္ပဲ
ေရာင္ၿဖစ္ပါတယ္..။
ပဲ.....တစ္ခြက္( ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာခြက္)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ...၅ တက္
ဆီ....... ၂-၃ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ဆား+ဟင္းခတ္မွဳန္ ့..အနည္းငယ္စီ
ပဲကိုသန့္စင္ၿပီး..ေၿမအိုးထဲထည့္ကာ မီးေအးေအးမွာ ေမႊးၿပီး ေရႊနီေရာင္ရေအာင္
ေလွာ္ေပးပါ။မီးမၿပင္းေစဖို ့အထူးသတိထားရပါမယ္။
ပဲေလွာ္ခ်ိန္ၿပည့္၀ၿပီဆို..ေလွာ္တဲ့အိုးထဲမွာပဲေရထည့္ၿပီး..ၿပဳတ္ေပးရပါမယ္..။
ပဲက၃ ပုံ ၂ပုံေလာက္ႏွဴ းအိၿပီဆိုရင္..ေရေတြကိုဇကာတစ္ခုႏွင့္စစ္ထားပါ။
ဆီကိုအပူေပးၿပီး အခြံပါေရာၿပီးဓါးၿပားရိုက္ထားတဲ့ၾကက္သြန္ၿဖဴ ကိုေမႊးေအာင္ဆီ
သတ္ၿပီး..စစ္ထားတဲ့ပဲေတြထည့္ေၾကာ္လိုက္ရင္..အခြံေတြကြဲအက္ၿပီး..
ၾကြပ္ၾကြပ္မႊမႊေလးၿဖစ္ေပၚလာပါမယ္..။
လိုအပ္တဲ့ဆား ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္ ့အရသာေလးၿဖည့္စြက္ၿပီးမၾကာခင္အခ်ိန္အတြင္းသုံးေဆာင္ပါ
(အခ်ိန္အနည္းငယ္ၾကာၿပီးေအးသြားတဲ့အခါမာဆတ္ဆတ္ၿဖစ္သြားတတ္ပါတယ္)
credit ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား face book