ပန္းေဂၚဖီစိမ္းအရြက္ႏွင့္ ၾကက္သြန္နီအခြံကဲ့သို႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားႏွင့္
သစ္သီးအစိတ္အပိုင္းမ်ားတြင္ က်န္းမာေရးအတြက္အက်ိဳးရွိေစေသာအရာမ်ားပါဝင္သည္ကိုမသိၾကသျဖင့္မၾကာခဏစြန္႔ပစ္ေလ့ရွိၾကသည္။
ၾကက္သြန္နီအခြံ
ၾကက္သြန္နီအခြံကို ငါး၊ အသားအ႐ိုးျပဳတ္၊ စြပ္ျပဳတ္၊ ျပဳတ္ခ်က္ခ်က္ရာတြင္ ထည့္ခ်က္ႏုိင္ၿပီး မစားမီအခြံကို ဖယ္ရွားပစ္ပါ။
ဖရဲသီးအခြံ (သို႔မဟုတ္) သခြားမသီးအခြံ
ဖရဲသီးအခြံ (သို႔မဟုတ္) သခြားမသီးအခြံမ်ားတြင္ ေသြးေၾကာမ်ားကို က်ယ္ေစႏုိင္ၿပီး ေသြးလည္ပတ္မႈကိုအားေကာင္းေစသည့္ အမိုင္ႏို အက္စစ္ႂကြယ္ဝစြာပါဝင္သည္။ ဖရဲသီးအခြံ (သို႔မဟုတ္)သခြားမသီးအခြံမ်ားကို လိင္ပိုင္းဆုိင္ရာစြမ္းေဆာင္ႏိုင္မႈ မမွန္ျခင္းႏွင့္ ေသြးအားနည္း ေရာဂါတို႔ကဲ့သို႔ ေရာဂါမ်ားအတြက္ အမ်ိဳးမ်ိဳးအသံုးျပဳႏိုင္သည္။
ဖရဲသီးအခြံ (သို႔မဟုတ္) သခြားမသီးအခြံမွ အသားမ်ားကို ထုတ္ယူကာ ေမႊစက္ႏွင့္ ေရာေမႊၿပီး စားေကာင္းေအာင္ျပင္ဆင္၍ စားသံုးႏုိင္သည္။
ပန္းေဂၚဖီစိမ္းအရြက္
ပန္းေဂၚဖီစိမ္းအရြက္မ်ားတြင္ ဗီတာမင္ေအ ၃၂၀ ရာခုိင္ႏႈန္းႏွင့္ ဗီတာမင္စီ ၁၅၅ ရာခုိင္ႏႈန္းပါဝင္သည္။
ပန္းေဂၚဖီစိမ္းအရြက္မ်ားကို ေဂၚဖီခ်က္ျပဳတ္ေၾကာ္ေလွာ္သကဲ့သို႔ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ႏိုင္သည္။
မုန္ညင္းရြက္ကဲ့သို႔ ဟင္းရြက္စိမ္းအ႐ိုးမ်ားတြင္ ပ႐ိုတိန္းတြင္ပါဝင္ေသာ အမိုင္ႏိုအက္စစ္၊ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းမ်ားႏွင့္ အဆိပ္ေျပေစေသာ ျဒပ္ေပါင္းတုိ႔ပါဝင္သျဖင့္ အရြက္မ်ားကို စားသကဲ့သို႔ခ်က္ျပဳတ္စား သံုးသင့္သည္။ ယင္းအ႐ိုးမ်ားကို မလြင့္ပစ္ဘဲ ထည့္ခ်က္၍စားသံုးႏုိင္သည္။
လိေမၼာ္သီးခြံ
လိေမၼာ္သီးခြံတြင္ ဖိုက္ဘာဓာတ္ႂကြယ္ဝၿပီး အဆိပ္ျပယ္ေစေသာ ျဒပ္ေပါင္းႏွင့္ ဗီတာမင္မ်ားပါဝင္သည္။ လိေမၼာ္သီးခြံမ်ားစားေပးျခင္း ေၾကာင့္ ရင္ပူရင္ဆာျဖစ္ျခင္းႏွင့္ အစာမေၾကျဖစ္ျခင္းကို ေလ်ာ့က်ေစသည္။ လိေမၼာ္သီးခြံတြင္ပါဝင္ေသာ ဗီတာမင္စီက ကိုယ္ခံအားျမင့္တက္ေစႏိုင္ၿပီး အသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္းသို႔ ေရာဂါကူးစက္မႈကို ကာကြယ္ႏိုင္သည္။
လိေမၼာ္သီးအခြံ၏ အဆီမ်ားကို ဘက္တီးရီးယားကာကြယ္ႏိုင္ေသာ သန္႔ရွင္းေရးပစၥည္းအျဖစ္လည္း အသံုးျပဳႏုိင္ကာ အင္းဆက္ပိုးမႊားမ်ားကို ေမာင္းႏွင္ရာ၌လည္း အသံုးျပဳႏိုင္သည္။ သြားမ်ားျဖဴေဖြးေစရန္လည္း လိေမၼာ္သီးခြံကို အသံုးျပဳႏုိင္သည္။ လိေမၼာ္သီးအခြံေအာက္ဘက္ရွိ အျဖဴ ေရာင္ေဖာ့သားမ်ားတြင္ သၾကားႏွင့္တူေသာ ဓာတ္တစ္မ်ိဳးႏွင့္ အျခားဖိုက္ဘာဓာတ္မ်ားပါဝင္သည္။ လိေမၼာ္သီးခြံစားေပးျခင္းျဖင့္ ဆာေလာင္မႈကိုေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ကာ ေလးနာရီအထိ အစာမစားဘဲေနႏိုင္သည္။
ေဖာ့သား၊ အူတိုင္တို႔အပါအဝင္ လိေမၼာ္သီးတစ္လံုးလုံးကို အရသာရွိေအာင္ျပင္ဆင္စားသံုးႏုိင္သည္။
—Ref: Internet
http://www.7daydaily.com/story/12337#.VBap8HaZETt