လုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳးရွိၾကေပမဲ့ အိမ္ကလုပ္နည္း
ဟင္းထုတ္ အထုတ္ ၁၀၀ အတြက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴျမိတ္ ၁ ကီလို
- ဆန္မႈန္ ့ ၅၀၀ ဂရမ္ ၃ ထုတ္
- ဆား ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
- ဆီ 200 ml
- ေရ ၁၈၀၀ ml
- ငွက္ေပ်ာဖက္ ေပ်ာ့ေျပာင္းသြားေအာင္ ေရေဆး ျပီး ေနလွန္း (သို ့) မီးကင္ျပီး သန္ ့ရွင္းေအာင္ အဝတ္နဲ ့သုတ္ထားပါ
၁) ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို ေရေဆးျပီး ရိတ္ရိတ္ လွီးထားပါ
၂) ဆန္မႈန္ ့ကို ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ ့ေရာျပီး ဆားပါထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊပါ
၃) ေရကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ထည့္လိုက္ ေမႊလိုက္ လုပ္ပါ
၄) အားလံုး သမသြားရင္ ဆီထည့္ျပီးေမႊေပးပါ
၅) အားလံုးသမရင္ ဖက္ထဲ ဇြန္းၾကီးနဲ ့ တဇြန္းဆီထည့္ျပီး ထုတ္ပါ
၆) ေရေႏြး ဆူဆူမွာ မိနစ္ ၂၀ နာရီဝက္ခန္ ့ ေပါင္းရင္ သက္သတ္လြတ္ ဟင္းထုတ္ရပါျပီ။
တခ်ိဳ ့က အသားနဲ ့ ၾကိဳက္ေတာ့ မ်ားေသာအားျဖင့္ ဝက္သားနဲ ့လုပ္ၾကပါတယ္
အသားနဲ ့ လုပ္ခ်င္ရင္ ဝက္သား သံုးထပ္သား ကို ဆားဆႏြင္း နယ္ျပီး ဒယ္အိုးတလံုးမွာ ဆီရယ္ ေရရယ္ အေနေတာ္ထည့္ျပီး အေျမွာင္းလိုက္ ပဲ ျပဳတ္ေၾကာ္လုပ္ပါတယ္
ျပီးရင္ က်က္ျပီးသား အသားကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ဟင္းထုတ္ထုတ္တဲ့အခါ တထုတ္ကို ၁ ဖတ္ ၂ ဖတ္ ထည့္ထုတ္ပါတယ္
အသားျပဳတ္ေၾကာ္ကထြက္တဲ့ ဆီက်န္ေရက်န္ေလးကို ဆန္မႈန္ ့နွစ္ထဲ ေရာထည့္ရင္ အနံ ့ေလးေမႊးျပီး အရသာလည္းေကာင္းတယ္ ။
သက္သတ္လြတ္မဟုတ္ရင္ မႈန္ ့နွစ္ထဲၾကက္သားမႈန္ ့ နဲနဲ ထည့္ရင္ အရသာပိုေကာင္းပါတယ္။
ဝက္သားမစားရင္ ၾကက္သားကို ျပဳတ္ေၾကာ္လုပ္ျပီး အသားႏႊင္ ထည့္ပါတယ္
ဟင္းထုတ္လုပ္တိုင္း စိတ္မွန္းနဲ ့သာခ်ိန္တြယ္ထည့္တာမို ့ လုပ္နည္းေတာင္းရင္ ဂြက်လို ့ ဒီတေခါက္ေတာ့ စလုပ္ကတည္းက အားလံုး အတိအက် ခ်ိန္တြယ္ထည့္ျပီး မွတ္ထားပါတယ္
ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းရဆြမ္းအတြက္ပါ အထုတ္ ၁၀၀ လုပ္မွာမို ့ အခု ခ်ိန္တြယ္ထားတာက အထုတ္၁၀၀ စာျဖစ္ေနပါတယ္
အိမ္မွာနဲနဲလုပ္စားဖို ့ကို မနက္ျဖန္ မိႈဟင္းထုတ္လုပ္တဲ့အခါ ျပန္လည္မွတ္သားျပီးရျပန္ေရးေပးပါ့မယ္
ဒီေန ့က သမီးၾကီးအတြက္ အသားနဲ ့လုပ္ေပးျပီး က်န္လူမ်ားကေတာ့ သက္သတ္လြတ္ သမားေတြမို ့ သက္သတ္လြတ္ ပါ။
ဟင္းထုတ္စားရင္ မပါမျဖစ္ကေတာ့ ျငဳတ္သီးဆီခ်က္ပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း ဆီခ်က္ခ်က္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ေရႊေရာင္သန္းရင္ မီးပိတ္ျပီး ျငဳတ္သီးမႈန္ ့ထည့္ပါတယ္
တခ်က္ ႏွစ္ခ်က္ေမႊျပီး ဆားနဲနဲထည့္တယ္
အဲလို ျငဳတ္သီးဆီခ်က္ ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ေလးနဲ ့မွ ဟင္းထုတ္က ေကာင္းတာ ..
- ဆန္မႈန္ ့ ၅၀၀ ဂရမ္ ၃ ထုတ္
- ဆား ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
- ဆီ 200 ml
- ေရ ၁၈၀၀ ml
- ငွက္ေပ်ာဖက္ ေပ်ာ့ေျပာင္းသြားေအာင္ ေရေဆး ျပီး ေနလွန္း (သို ့) မီးကင္ျပီး သန္ ့ရွင္းေအာင္ အဝတ္နဲ ့သုတ္ထားပါ
၁) ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို ေရေဆးျပီး ရိတ္ရိတ္ လွီးထားပါ
၂) ဆန္မႈန္ ့ကို ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ ့ေရာျပီး ဆားပါထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊပါ
၃) ေရကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ထည့္လိုက္ ေမႊလိုက္ လုပ္ပါ
၄) အားလံုး သမသြားရင္ ဆီထည့္ျပီးေမႊေပးပါ
၅) အားလံုးသမရင္ ဖက္ထဲ ဇြန္းၾကီးနဲ ့ တဇြန္းဆီထည့္ျပီး ထုတ္ပါ
၆) ေရေႏြး ဆူဆူမွာ မိနစ္ ၂၀ နာရီဝက္ခန္ ့ ေပါင္းရင္ သက္သတ္လြတ္ ဟင္းထုတ္ရပါျပီ။
တခ်ိဳ ့က အသားနဲ ့ ၾကိဳက္ေတာ့ မ်ားေသာအားျဖင့္ ဝက္သားနဲ ့လုပ္ၾကပါတယ္
အသားနဲ ့ လုပ္ခ်င္ရင္ ဝက္သား သံုးထပ္သား ကို ဆားဆႏြင္း နယ္ျပီး ဒယ္အိုးတလံုးမွာ ဆီရယ္ ေရရယ္ အေနေတာ္ထည့္ျပီး အေျမွာင္းလိုက္ ပဲ ျပဳတ္ေၾကာ္လုပ္ပါတယ္
ျပီးရင္ က်က္ျပီးသား အသားကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ဟင္းထုတ္ထုတ္တဲ့အခါ တထုတ္ကို ၁ ဖတ္ ၂ ဖတ္ ထည့္ထုတ္ပါတယ္
အသားျပဳတ္ေၾကာ္ကထြက္တဲ့ ဆီက်န္ေရက်န္ေလးကို ဆန္မႈန္ ့နွစ္ထဲ ေရာထည့္ရင္ အနံ ့ေလးေမႊးျပီး အရသာလည္းေကာင္းတယ္ ။
သက္သတ္လြတ္မဟုတ္ရင္ မႈန္ ့နွစ္ထဲၾကက္သားမႈန္ ့ နဲနဲ ထည့္ရင္ အရသာပိုေကာင္းပါတယ္။
ဝက္သားမစားရင္ ၾကက္သားကို ျပဳတ္ေၾကာ္လုပ္ျပီး အသားႏႊင္ ထည့္ပါတယ္
ဟင္းထုတ္လုပ္တိုင္း စိတ္မွန္းနဲ ့သာခ်ိန္တြယ္ထည့္တာမို ့ လုပ္နည္းေတာင္းရင္ ဂြက်လို ့ ဒီတေခါက္ေတာ့ စလုပ္ကတည္းက အားလံုး အတိအက် ခ်ိန္တြယ္ထည့္ျပီး မွတ္ထားပါတယ္
ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းရဆြမ္းအတြက္ပါ အထုတ္ ၁၀၀ လုပ္မွာမို ့ အခု ခ်ိန္တြယ္ထားတာက အထုတ္၁၀၀ စာျဖစ္ေနပါတယ္
အိမ္မွာနဲနဲလုပ္စားဖို ့ကို မနက္ျဖန္ မိႈဟင္းထုတ္လုပ္တဲ့အခါ ျပန္လည္မွတ္သားျပီးရျပန္ေရးေပးပါ့မယ္
ဒီေန ့က သမီးၾကီးအတြက္ အသားနဲ ့လုပ္ေပးျပီး က်န္လူမ်ားကေတာ့ သက္သတ္လြတ္ သမားေတြမို ့ သက္သတ္လြတ္ ပါ။
ဟင္းထုတ္စားရင္ မပါမျဖစ္ကေတာ့ ျငဳတ္သီးဆီခ်က္ပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း ဆီခ်က္ခ်က္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ေရႊေရာင္သန္းရင္ မီးပိတ္ျပီး ျငဳတ္သီးမႈန္ ့ထည့္ပါတယ္
တခ်က္ ႏွစ္ခ်က္ေမႊျပီး ဆားနဲနဲထည့္တယ္
အဲလို ျငဳတ္သီးဆီခ်က္ ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ေလးနဲ ့မွ ဟင္းထုတ္က ေကာင္းတာ ..