ၾကက္သား ၂၅သား
ပုစြန္ ၁၀သား
ပုစြန္ေျခာက္ ၂ဇြန္း
ဆား အနည္းငယ္
သၾကား ။
ငရုတ္ေကာင္း ။
နံနံပင္ ၅ပင္ခန္႔
ၾကက္သြႏ္ုျဖဴ ၃မႊာ
ၾကက္ဥ ၁လံုး
ေပါင္မုန္႔
ေပါင္မုန္႔ကို ေဘးသားလွီးထုတ္ပါ။
ပုစြန္ေျခာက္ကို ေထာင္းပါ။နံနံပင္ကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။
ပုစြန္ႏွင့္ၾကက္သားကိုလဲ ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ။ၿပီးရင္ အားလံုးေရာ
၍ တစ္သားတည္းျဖစ္ေအာင္ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ။(သို႔)ႀကိတ္စက္
ျဖင့္ႀကိတ္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ ေရာေထာင္းထည့္ေမႊပါ။
ၾကက္ဥ ဆား သၾကား ငရုတ္ေကာင္း ထည့္ေမႊထားပါ။
ေပါင္မုန္႔ခ်ပ္ေပၚတြင္ အသားမ်ား ကို ကပ္၍ ၂ျခမ္း(သို႔)၄ျခမ္းလွီးပါ။
ဆီမ်ားမ်ားထည့္၍ ပူလာလၽွင္ မီးအေနေတာ္ျဖင့္ ၄/၅ ခု တစ္ခါ ထည့္ေၾကာ္ပါ။
အေရာင္ေျပာင္း၍ ေရႊေရာင္ သန္းလာလၽွင္ ဆီစစ္ဇကာထဲစစ္ထားပါ။
ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ေဆာစ့္ တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးႏွင့္ မရိုးေနစ့္ ေရာေမႊ၍ စားသံုးပါေနာ္။
credit - Moe Thandar Htay
ပုစြန္ေျခာက္ကို ေထာင္းပါ။နံနံပင္ကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။
ပုစြန္ႏွင့္ၾကက္သားကိုလဲ ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ။ၿပီးရင္ အားလံုးေရာ
၍ တစ္သားတည္းျဖစ္ေအာင္ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ။(သို႔)ႀကိတ္စက္
ျဖင့္ႀကိတ္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ ေရာေထာင္းထည့္ေမႊပါ။
ၾကက္ဥ ဆား သၾကား ငရုတ္ေကာင္း ထည့္ေမႊထားပါ။
ေပါင္မုန္႔ခ်ပ္ေပၚတြင္ အသားမ်ား ကို ကပ္၍ ၂ျခမ္း(သို႔)၄ျခမ္းလွီးပါ။
ဆီမ်ားမ်ားထည့္၍ ပူလာလၽွင္ မီးအေနေတာ္ျဖင့္ ၄/၅ ခု တစ္ခါ ထည့္ေၾကာ္ပါ။
အေရာင္ေျပာင္း၍ ေရႊေရာင္ သန္းလာလၽွင္ ဆီစစ္ဇကာထဲစစ္ထားပါ။
ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ေဆာစ့္ တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးႏွင့္ မရိုးေနစ့္ ေရာေမႊ၍ စားသံုးပါေနာ္။
credit - Moe Thandar Htay