Pages - Menu

28 Apr 2014

ငါးက်ည္းေပါက္အိုးကပ္ခ်က္

ငါးက်ည္းေပါက္.................၂၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ......................၁ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ....................၇ တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး......................၂ လုံး
ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္...........၄ ေတာင့္ခန္.
မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္.............၁ ဇြန္းခြဲခန္.
နႏြင္း+အေရာင္တင္မွဳန္. ......အနည္းငယ္စီ
ငါးငံၿပာရည္
ဟင္းခတ္မွဳန္.

ငါးက်ည္းေပါက္ကေလးေတြကို မန္က်ည္းမွည့္ရည္ေလးနဲ.အခြ်ဲေတြစင္ေအာင္
ေဆးၿပီး..ငါးငံၿပာရည္ ၊ နႏြင္းမွဳန္. ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.အနည္းငယ္တို.နဲ.(၁၀)
မိနစ္ခန္.ေလာက္ႏွပ္ထားပါ။
(ဒီလိုႏွပ္ထားၿပီးခ်က္တာက..ငါးရဲ.အရသာကိုတိုးေစသလို အသားတင္းေနတဲ့
အတြက္ခ်က္တဲ့အခါ ေၾကမြမွဳမၿဖစ္ေအာင္ ပံ့ပိုးေပးပါတယ္)

ၾကက္သြန္နီ ၊ ၿဖဴ ၊ ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ေတြကို ညွက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီး
ခ်က္မယ့္ဒယ္အိုးထဲထည့္ပါ။

နႏြင္း ၊အေရာင္တင္ ၊ ငံၿပာရည္ ၊ဟင္းခတ္မွုန္. တို.ထည့္ ၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ၿပီး..ဆီကို အိုးပတ္ပတ္လည္ထည့္ေပး
ၿပီး..အဖုံးပိတ္ကာ..အုပ္ခ်က္..ခ်က္ပါ။

ဆီၿပန္ၿပီး..အႏွစ္က်ၿပီဆို ဇြန္းကေလးနဲ.အသာအယာေမြေပးပါ။ အရသာနယ္ထားတဲ့ငါးက်ည္းေပါက္ေလးေတြထည့္ၿပီး..ႏွံ.သြားေအာင္ေမႊေပးပါ။ လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ၿဖည့္စြက္ၿပီး.မီးေအးေအးမွာ..အဖုံးပိတ္ခ်က္ပါ။
(မီးေအးဖို.ေတာ့လိုအပ္ပါတယ္..)

မလိုအပ္ပဲလုံး၀မေမႊပါနဲ..ငါးေလးေတြေၾကသြားတတ္ပါတယ္..။
ေရခမ္းကာနီးမွာမန္က်ည္းသီးအႏွစ္ေတြကို ႏွံ.ေအာင္ေလာင္းထည့္ၿပီး..ဒယ္အိုးကို လွည့္
ကာ၊ ေစာင္းကာ..အိုးကပ္(ဆီၿပန္) လာေအာင္ခ်က္ေပးရပါမယ္..။

ရွမ္းနံနံ(သို.) နံနံပင္ေလးမ်ားအုပ္ထည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္...။
 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More