အာလူးဟင္းအတြက္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္ေပါင္ – ၂ခု (တ၀က္ပိုင္းေပးျပီ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔တုိ႔ျဖင္႔ နုယ္ထားေပးပါ) (Optional)
၂။ အာလူး – ၇ လံုး (အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)
၃။ ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (နွုတ္နွုတ္ဆင္း)
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၄မြွာ (နွုတ္နွုတ္ဆင္း)
၅။ ကလေ၀ရြက္ -၂ ရြက္
၆။ သစ္ဂ်ပိုး – ၂ခု
၇။ ငရုတ္သီးမွုန္႔ – စားပြဲတင္္ဇြန္း တ၀က္
၈။ ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
၉။ မုန္႔ညွင္းေစ႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း)
၁၀။ ဇီယာ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း)
၁၁။ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔
အာလူးဟင္း ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ပါ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီကို အညွိေရာင္သန္းလာသည္အထိ ဆီထုိးပါ။
၂၊ ျပီးလွ်င္ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ဆႏြင္းမွုန္႔ ထည္႔ျပီ ေမႊေပးပါ။ ထုိ႔ေနာက္ ၾကက္သားမ်ားကို ဒယ္ထဲ ထည္႔ကာ ေရာေမႊေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ အားလူး၊ မုန္႔ညွင္းေစ႔၊ ဇီယာ၊ ကလေ၀ရြက္၊ သစ္ဂ်ပိုး ထည္႔ပါ။
၄။ အရသာအတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ပါ။
ပူတီ၊ ခ်ာပတီ အတြက္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဂ်ဳံ – ၁၅၀ ဂရမ္
၂။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၃။ ေရ
ပူတီ၊ ခ်ာပတီ လုပ္နည္း
၁။ ဂ်ဳံ၊ ဆား၊ ေရ ကိုသမေအာင္ေရာနုယ္ေပးပါ။ ဂ်ဳံဒိုးကို ေပ်ာ႔သြားလွ်င္ ဂ်ဳံထပ္ထည္႔ေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ နုယ္ထားေသာ ဂ်ဳံဒိုးကို ဆီအနည္းငယ္ ထည္႔ကာ ၁လက္မအရြယ္ အလံုးေလးမ်ားလံုးေပးပါ။
၄။ ဒယ္ထဲတြင္ ဆီနည္းနည္းထည္႔ကာ ဂ်ဳံျပားမ်ားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ။ ခ်ာပတီမ်ားကို အသင္႔စားနုိင္ပါသည္။
မွတ္ခ်က္။ ။ ဆီမ်ားမ်ားနွင္႔ ဂ်ဳံျပားကို ေၾကာ္ပါက ပူတီိကို ရရွိမည္ ျဖစ္ပါသည္။
၅။ အရသာ ထူးကဲျပီး အိႏၵိယအနံသင္းေစသည္႔ အာလူး ပူတီ၊ ခ်ာပတီကို သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ။