အခ်ဥ္ အရသာရွိတဲ့ သၾကားလံုး ေတြဟာ သြားေတြရဲ႕ ကာကြယ္ႏိုင္တဲ့ အေပၚယံ အလႊာကို ခြာခ် ပစ္ႏိုင္ပါတယ္။ အခ်ဥ္ အရသာ ရွိတဲ့ သၾကားလံုး ေတြကို ပါးစပ္ထဲ ငံုထားတာဟာ သြားေတြကို ထိခိုက္ေစၿပီး အၿပံဳးကို အေႏွာင့္အယွက္ ျဖစ္ေစပါတယ္။
အခ်ဥ္ အရသာရွိတဲ့ သၾကားလံုး ေတြမွာ အက္စစ္ ပါဝင္မႈမ်ားတာ ေၾကာင့္ပါ။
အခ်ဥ္ အရသာရွိတဲ့ သၾကားလံုးေတြ စားခ်င္တယ္ ဆိုရင္ေတာ့ သၾကားလံုးေတြကို စားၿပီးၿပီးခ်င္း ေရနဲ႔ ပလုတ္က်င္း ေပးဖို႔ လုိပါတယ္။ ေရနဲ႔ ပလုတ္က်င္း ေပးလိုက္တဲ့ အခါ သြားအေပၚယံလႊာမွာ ကပ္ညိေနတဲ့ အက္စစ္ေတြကို ေဆးေၾကာ ေပးႏိုင္ပါတယ္။ သြားတိုက္မယ္ ဆိုရင္ေတာ့ နာရီဝက္ ေစာင့္ပါ။ အခ်ဥ္အရသာ ရွိတဲ့ သၾကားလံုးေတြဟာ သြားေတြရဲ႕ အေပၚယံလႊာကို ယာယီ ေပ်ာ့ေပ်ာင္း သြားေစတာေၾကာင့္ သၾကားလံုး စားၿပီးၿပီးခ်င္း သြားတုိက္ လိုက္ရင္ သြားကို ထိခိုက္ ပ်က္စီးမႈ ပိုျဖစ္ေစႏိုင္ ပါတယ္။
ေရွာက္သီး ရနံ႔၊ စပ်စ္သီး ရနံ႔စတဲ့ သစ္သီး ရနံ႔ သၾကားလံုး ေတြဟာ ပူရွိန္းနဲ႔ သစ္ႀကံပိုးေခါက္ (Cinnamom) ရနံ႔ပါ သၾကားလံုး ေတြထက္ သြားေႂကြလႊာကို ပိုမို ထိခိုက္ ေစပါတယ္။
သၾကားလံုး စားၿပီးခ်ိန္မွာ သၾကားမပါတဲ့ ပီေကဝါး ေပးႏိုင္ပါတယ္။ သၾကား မပါတဲ့ ပီေကဟာ တံေတြး အထြက္မ်ား ေစတဲ့အတြက္ သြားေႂကြလႊာကို ကာကြယ္ေပး ႏိုင္တာ ေၾကာင့္ပါ။