........................
• ၾကက္အူ - ၁ ပိသာ (၆၅ကီလို)
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂ လံုးခြဲ
• ခ်င္း - လက္တစ္စစ္
• ၾကက္သြန္နီ - ၄ လုံး (အေသး)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁ လုံး
• င႐ုတ္သီးခြဲၾကမ္း - အစပ္ ႏွစ္သက္သလို
• နႏြင္း - အနည္းငယ္
• အေရာင္တင္မႈန္႔
• စပါးလင္ - ၁ ေခ်ာင္း
• ဆား
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔
• နံနံပင္
ျပဳလုပ္နည္း
................
၁။ စစခ်င္း ၾကက္အူေလးမ်ားကို ဓားေသးေလးျဖင့္ ခြဲ၍ ျဖစ္ေစ၊
ကတ္ေၾကးျဖင့္ ထိုးခြဲ၍ျဖစ္ေစ ခြဲကာ ဆားမ်ားမ်ားျဖင့္ ေသခ်ာသန္႔စင္ေအာင္
ထပ္ကာထပ္ကာ ေဆးေၾကာ ေပးပါ။ အေနေတာ္ ျဖတ္ေတာက္ထားေပးပါ။
ၿပီးရင္ ခ်င္း ေထာင္းၿပီးသား အနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္ေထာင္းၿပီးသား
အနည္းငယ္တို႔ျဖင့္ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔တို႔ျဖင့္ ဆုပ္နယ္ ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ င႐ုတ္သီးၾကမ္းတို႔ကို
ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။ ဆီပူတြင္ ေထာင္းထားေသာ
င႐ုတ္သီးၾကက္သြန္ကို စပါးလင္ျဖင့္ဆီသတ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္အေရာ
ၾကြပ္လာၿပီဆိုရင္ ၾကက္အူမ်ားကို ထည့္ၿပီး ၾကာၾကာလုံးေပးပါ။
ဆီျပန္လာရင္ ေရအနည္း ငယ္စီ အႀကိမ္ႀကိမ္ထည့္ အဖုံးအုပ္လိုက္ျဖင့္
ႏူးသည္ အထိ အဖုံးအုပ္ထားပါ။ ၾကက္အူမ်ား ႏူးအိလာရင္ င႐ုတ္သီးမ်ား၊
နံနံပင္မ်ား အေပၚကအုပ္ကာ အဆုံးသတ္ႏိုင္ၿပီ။
Htet Family's Creation
www.htetfamily.com