Pages - Menu

31 Jan 2014

Omega 3 fatty acid ရဲ႕အသံုးဝင္ပံုု

ငါး၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ေတြနဲ ့အေစ့ဆံ ေတြမွာ ပါတဲ့ Omega 3 fatty acid ရဲ႕အသံုးဝင္ပံုု Omega 3 fatty acid ဆိုတာ ခႏၶာကိုယ္မွာ မရွိမျဖစ္ လိုအပ္တဲ့ အဆီဓာတ္ တစ္မ်ိဳး (essential fatty acid) ျဖစ္ပါတယ္။ Omega 3 fatty acid ကိုလူေတြရဲ ့ကိုယ္ခႏၶာကေန မထုတ္လုပ္ ႏိုင္ပါဘူး။
 ငါး၊ အသီးအရြက္နဲ႔ အေစ့ဆံေတြ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ရရွိ ႏုိင္ပါတယ္။ 
 လူႀကီးသူမမ်ား ေျပာတာ ႀကားဖူးပါတယ္ ဂ်ပန္မွာ ေနတဲ့သူနဲ ့ ဂ်ပန္ဖိုး၊ ဖြားေတြ အသက္ရွည္ႀကတယ္ ဘာလို႔လဲ ဆိုေတာ့ ေဆာ္လ္မြန္ငါးတို႔ တူနာငါးတို႔ကို စားသံုးလို႔ အသက္ရွည္ ႏုပ်ိဳတယ္လို႔ ေျပာႀကပါတယ္။ တကယ္လည္းပဲ Omega 3 fatty acid ဟာ ေကာင္းက်ိဳးေတြ အမ်ားႀကီးရွိျပီး အသံုးဝင္ ပါတယ္။ 

Omega 3 fatty acidကို eicosapentanoic acid (EPA)နဲ႔ docosahexanoic acid (DHA) တို ့ေပါင္းထား တာပါ။ Omega 3 fatty acid က လူ ့ကိုယ္ခႏၶာထဲမွာ ရွိတဲ့ ကိုလက္စ္ေတာ (cholesterol)နဲ႔ မေကာင္းတဲ့အဆီ (very low density lipoprotein) တို႔ကို ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။

 ဦးေႏွာက္ မွတ္ဥာဏ္နဲ႔ လုပ္ေဆာင္ခ်က္ကို အားျဖည့္ ေပးပါတယ္။

 ေသြးလည္ပတ္မွဳ အားေကာင္း ေစပါတယ္။ ႏွလံုးရဲ႕ လုပ္ေဆာင္ခ်က္ကို အားေပး ကူညီပါတယ္။ ေသြးေပါင္ခ်ိန္ (blood pressure)ကို ထိန္းညိွရာမွာ ကူညီလို႔ ေသြးတိုးသမားေတြ အတြက္ သင့္ေလ်ာ္ပါတယ္။

 အရုိးအဆစ္နဲ႔ သြားမ်ားကို သန္မာေစတဲ့ အတြက္ အရုိးအဆစ္ ေရာင္ရမ္း သူမ်ားနဲ႔ ေလးဖက္နာ သမားမ်ားအတြက္ နာက်င္မွဳကို သက္သာ ေစပါတယ္။

 မိခင္ဆီမွ Omega 3 fatty acid လံုေလာက္စြာ မရရွိခဲ့တဲ့ ကေလးေတြ ဟာလည္း အျမင္နဲ ့အာရုံေႀကာ ေတြမွာ ျပႆနာ ျဖစ္ႏိုင္ေခ် အလားအလာ ရွိတယ္လို ့ဖတ္ဖူးပါတယ္။

 ျမန္မာႏိုင္ငံ ေစ်းကြက္ ထဲမွာေတာ့ Mega 3 နဲ ့ Marina ဆိုတဲ့ နာမည္ (Trade) နဲ ့ရရွိ ႏိုင္ပါတယ္။ 

ဒါေႀကာင့္ Omega 3 fatty acids are responsible for many important functions in the human လို ့ဆိုပါတယ္။
 Aye Chan Mon
# Credit To :ျမ၀တီ> ျပန္လည္ မ်ေ၀ျခင္း ျဖစ္ပါသည္

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More