Pages - Menu

27 Apr 2014

ငါးထမင္းနယ္

ရွမ္းဆန္.............( ၄) ခြက္ (ဆန္ခ်င္ခြက္)
ငါးရံ. ................၂၀ က်ပ္သား
အာလူးၾကီးၾကီး.....၃ လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္မွည့္..၃၀ က်ပ္သားခန္.
ရွမ္းပဲပုတ္ၿပား...........၃ ခ်ပ္

ဆန္ကို...ေပါင္းအိုးမွာ..ပုံမွန္ထက္..အနည္းငယ္ေလးအိေအာင္ခ်က္ၿပီးအေအးခံထားပါ..။

ငါးကိုဆား၊နႏြင္းအနည္းငယ္၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၂တက္ေလာက္ဓါးၿပားရိုက္ထည့္ကာၿပဳတ္ၿပီး..
အေအးခံထားပါ။ ေအးၿပီဆိုရင္..အေရခြံေတြဖယ္ၿပီး..အသားသီးသန္.ႏႊင္ထားပါ..။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို နႏြင္းမွဳန္. ၊ အေရာင္တင္အနည္းငယ္ထည့္ၿပဳတ္ၿပီး..အခြံေတြ
ဖယ္ထုတ္ကယယအႏွစ္တိုက္ပုံစံေခ်ထားပါ။

အာလူး ကိုၿပဳတ္ၿပီး..ပါးပါးလွီးထားသလို ၊ ရွမ္းပဲပုတ္ကိုၾကြပ္ေအာင္ကင္ၿပီးမွဳန္.
ေနေအာင္ေထာင္းပါ။

တြဲဖက္စားသုံးရန္အတြက္ ေၿမပဲေၾကာ္ ၊ ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ေၾကာ္ ၊ ၾကက္
သြန္ၿဖဴ ဆီခ်က္ေတြၿပင္ဆင္ထားပါ။

ေနာက္ထပ္တြဲဖက္စားသုံးရန္ ၊ နံနံပင္ ၊ ဂ်ဴ းၿမစ္ ၊ ဆလတ္ရြက္ေတြကိုေရေဆးသန္.စင္ပါ။

အေအးခံထားတဲ့ထမင္းကို ဇလုံၾကီးၾကီးထဲမွာထည့္ ၿပီး ၊ ငါးၿပဳတ္ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္ ၊ ပဲပုတ္ေထာင္း ၊ အာလူးၿပဳတ္ေတြကို ေရာထည့္ကာ ဆား၊

ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.ထည့္ၿပီး..လက္ဖေနွာင့္နဲ.ထိုးၿပီးႏွံ.ေအာင္နယ္ေပးပါ။

ထမင္းလက္တစ္ဆုပ္စာခန္.ကို..ခပ္လုံးလုံးပုံစံေလးလုံးၿပီးမွအနည္းငယ္ဖိၿပားေပးပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဆီခ်က္ေလးဆမ္းၿပီး.ေၿမပဲေၾကာ္ ၊ ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ေၾကာ္ ၊
ဂ်ဴ းၿမစ္ ၊ နံနံပင္ ၊ ဆလတ္ရြက္ေလးေတြနဲ.တြဲဖက္သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါတယ္။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More