Pages - Menu

18 Oct 2013

ေရႊခ်ီဆႏြမ္းမကင္း

ေရႊခ်ီဆႏြင္းမကင္းကေတာ့ ျမန္မာ့႐ိုးရာမုန္႔စစ္စစ္ျဖစ္ၿပီး အလွဴမဂၤလာပြဲမ်ားမွာ ေရပန္းစားတဲ့ မုန္႔ဆိုရင္လည္း မမွားပါဘူး။ အဲလုိမုန္႔မ်ိဳးေလးကို အိမ္မွာစမ္းလုပ္ၾကည့္ခ်င္သူမ်ားအတြက္
ကြၽန္မစိတ္ႀကိဳက္အရသာအတိုင္းျဖစ္ေအာင္ စပ္ထားတဲ့ ေရႊခ်ီထိုးနည္းေလးကို မွ်ေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္။ ေရႊခ်ီထိုးနည္း အမ်ားစုကေတာ့ အုန္းႏို႔ကိုပဲ
သံုးၾကတာမ်ားပါတယ္။ ကြၽန္မကေတာ့ ႏို႔စိမ္းကိုပါ ေရာသံုးထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
......................
• ေရႊခ်ီ - ၂၅၀ ဂရမ္
• အုန္းႏို႔ - ၄၀၀ ဂရမ္
• ႏို႔စိမ္း - ၃၅၀ ဂရမ္
• သၾကား - ၂၈၀ ဂရမ္
• ၾကက္ဥ - ၁ လံုး
• ေထာပတ္ - ၉၀ ဂရမ္
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ထက္၀က္
(အုန္းႏို႔၊ ႏို႔စိမ္းႏွင္႔ ၾကက္ဥကိုေရာေခါက္ထားပါ)

ျပဳလုပ္နည္း
................
၁။ ပထမဆံုး ေထာပတ္ကို အရည္ေပ်ာ္ေအာင္အပူေပးၿပီး
ေရႊခ်ီမ်ားကို အညိဳေရာင္သမ္းလာေအာင္ ေလွာ္ေပးပါ။

၂။ သၾကားႏွင့္ အုန္းႏို႔၊ ႏို႔စိမ္းမ်ား အေရာမ်ားကိုထည့္ကာ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ။

၃။ (ၾကက္ဥပါတာေၾကာင့္ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးရပါမယ္။
မဟုတ္ရင္ ၾကက္ဥက်က္သြားၿပီး အဖတ္အဖတ္မ်ားျဖစ္တတ္လုိ႔ပါ)

၄။ မုန္႔သားဗန္းမွာ မကပ္ေတာ့လွ်င္ မုန္႔ဖုတ္ဗန္းထဲသို႔ ေျပာင္းထည့္ၿပီး
ေထာပတ္အနည္းငယ္ ထပ္ဆမ္းပါ။

၅။ ဘိန္းေစ့ျဖဴးကာ အုန္းႏို႔ဆမ္းၿပီး ၁၈၀ ဒီဂရီအာဗင္မွာ နာရီ၀က္ဖုတ္ေပးရင္ရပါၿပီ။

......................
Evy's Kitchen
......................
http://evyfoodlover.com/

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More