ငံၿပာရည္ခ်က္နဲ.ငံၿပာရည္ေၾကာ္မကြဲေသးတဲ့သူေတြလည္းရိွမွာပါ....
ငံၿပာရည္ခ်က္ဆိုတာကေတာ့...ငံၿပာရည္ကို..ငပိရည္ကဲ့သို.ခ်က္ၿခင္းတစ္မ်ိဳး ၿဖစ္ပါမယ္...။
ငံၿပာရည္ခ်က္
*********
ပုစြန္ငံၿပာရည္ေကာင္းေကာင္း
ပုစြန္ေၿခာက္..............
ၾကက္သြန္နီ................
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............
ငရုတ္သီးၾကမ္းမွဳန္. ..........................
ငရုတ္သီးေလွာ္မွဳန္. ..........................
ဆီ........................
မီးေငြ.ေငြ.ေလးရိွတဲ့အပူခ်ိ
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ဆီႏွင့္
သြန္နီတစ္၀က္ေလာက္က်က္ၿပီဆိ
အၿဖဴကိုပါထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ...။
ၾကက္သြန္နီ ၊ၿဖဴေရႊေရာင္ရလာၿပီဆိုရင္..ေထာင္းထားတဲ့ပုစြန္ေၿခာက္ေတြကို
ထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ....ပုစြန္ေၿခာက္ေတြအနည္းငယ္ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ေတာ့..
ၾကက္သြန္နီ ၊ၿဖဴေရႊေရာင္ရလာၿပီဆိုရင္..
ထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ....ပုစြန
ငရုတ္ၾကမ္းစိမ္းမွဳန္.ကိုထည့္ေပါင္းပါ...ထို.ေနာက္ငရုတ္သီးေလွာ္မွဳန္.ကိုလည္းထည့္ေပါင္းၿပီး..
ငံၿပာရည္ေလာင္းထည့္ပါ...ေရ ၁၅ မီလီေလာက္ကိုလည္းထည့္ေပါင္းပါ..။
ပာင္းခတ္မွဳန္.ႏွင့္အရသာသြင္းၿပီးတစ္ပြက္ဆူလွ်င္..သုံးေဆာင္ပါ..။
အလိုက္ဖက္ဆုံးတို.စရာကေတာ့..ေဂၚဖီထုပ္ထုပ္အစိမ္းနဲ.တၿခားၿပဳတ္ထားတဲ့ပာင္းသီးပာင္းရြက္မ်ားပါပဲ....။
ပာင္းခတ္မွဳန္.ႏွင့္အရသာသြင
အလိုက္ဖက္ဆုံးတို.စရာကေတာ့.