ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား....
ပင္လယ္စာ(ေရာရာ).......၆၀ က်ပ္သား
စြတ္ၿပဳပ္ပာင္းရည္.........
ၾကက္သြန္နီ................
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..............
စပါးလင္...................
ပဒဲေကာ....................
ခ်င္း.....................
ေကာက္ရိုးမွိဳ(သို.)ေငြႏွင္
ရွမ္းနံနံ
ေတာေရွာက္ခါးရြက္..
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္..။
အရသာကိုေတာ့..ခ်က္နည္းေပးရင
ၾကက္ရိုးကို..ၾကင္လင္ေသာပာင
အၿမွဳပ္မ်ားကိုခပ္ထုပ္ပစ္ပါ
မိမိေဆးေၾကာသန္.စင္ထားေသာပင
(ေသြးရည္ႏွင့္အက်ိအခြ်ဲမ်ား
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကိုလိုအပ္သလ
အားလုံးအရန္သင့္ၿဖစ္ရင္ေတာ့
ပထမဆုံးၾကည္လင္ေသာ
ၾကက္ရိုးၿပဳတ္ရည္ထဲသို.ၾကက္
ေတာေရွာက္ခါးရြက္ကိုထည့္ၿပဳ
အရသာအၿဖစ္..ၾကက္သားမွဳန္.၊ပ
သၾကားတို.ၿဖင့္ၿဖည့္စြက္ပါ။
ပာင္းရည္တစ္ခါဆူပြက္လာလွ်င္
မွိဳထည့္ၿပီးေနာက္တစ္ခါထပ္ဆ ူပြက္လာလွ်င္..မီးၿပင္းကို. ေလွ်ာ့ခ်ပါ(မီးၿပင္း
ၿပင္းႏွင့္ထားလွ်င္..မိမိခ် က္ေသာပာင္းရည္ေနာက္က်ိသြားႏ ိူင္ပါသည္...)
ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာပင္လယ္စာေတ ြကိုထည့္ေပါင္းပါ။
ထိုအခ်ိန္တြင္..ငရုတ္သီးစိမ ္းကိုဓါးၿပားရိုက္ထည့္ၿပီး. .သံပုရာရည္(သို.)ေရွာက္ရည္( အသီးကိုညွစ္ထည့္ပါက..ပိုမို ေကာင္းမြန္)။ခ်ဥ္....ငံ...စ ပ္...အရသာကိုေတာ့မိမိႏွစ္ပိ ုႏွစ္သက္သလိုထည့္ပါ.ဥပမာ..ခ ်ဥ္တာေလးကို
ပိုၾကိဳက္ရင္..အခ်ဥ္ေလးပိုထ ည့္ေပးလိုက္ပါ။
မိမိစားသုံး(သို.)ဧည့္ခံကာန ီးမွ...ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးစိတ္ ခြဲနဲ.ရွမ္းနံနံပါးပါးလွီး
( ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ပါက..နံနံပင္ေ လးပါ)ထည့္သုံးေဆာင္ႏိုင္ၾကပ ါတယ္....။
ခ်စ္သူငယ္ခ်င္းမ်ား...။ခ်စ္ မိတ္ေဆြမ်ား...ဒီေန.ပဲ..စမ္ းၾကည့္လိုက္ၾကပါလား..
အားလုံးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေၿမ့ၾ ကပါေစဗ်ား...။။။။
ၿပင္းႏွင့္ထားလွ်င္..မိမိခ်
ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာပင္လယ္စာေတ
ထိုအခ်ိန္တြင္..ငရုတ္သီးစိမ
ပိုၾကိဳက္ရင္..အခ်ဥ္ေလးပိုထ
မိမိစားသုံး(သို.)ဧည့္ခံကာန
( ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ပါက..နံနံပင္ေ
ခ်စ္သူငယ္ခ်င္းမ်ား...။ခ်စ္
အားလုံးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေၿမ့ၾ