Pages - Menu

15 Apr 2014

ပင္လယ္စာခ် ဥ္ငံစပ္ ဟင္းရည္ၾကည္( Hot & Spicy Seafood Clear Soup)

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

အသားၿပဳတ္ဟင္းရည္ၾကည္................၃ ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္)
ပုစြန္
ၿပည္ၾကီးငါး
ငါးအသားလႊာ
ငါးဖယ္လုံး
ပဲၿပား
ေကာက္ရိုးမွိဳ
အရြက္စိမ္းတစ္မ်ိဳး
ငရုတ္ေကာင္း
တရုတ္နံနံ+ ၾကက္သြန္ၿမိတ္

အသားၿပဳတ္ဟင္းရည္ၾကည္ကို ၾကည္လင္ေနေအာင္ၿပဳတ္ထားပါတယ္..။

ပုစြန္နဲ ပါ၀င္ပင္လယ္စာေတြကို အရံသင့္ၿပင္ဆင္ထားပါတယ္..။

အိုးတစ္လုံးမွာဟင္းရည္ၾကည္ကိုအပူေပးၿပီး..ငါးငံၿပာရည္ ၊ ၾကက္သားမွဳန္.
၊ဟင္းခတ္မွဳ န္. ၊ငရုတ္ေကာင္း( ၁ဇြန္း ထမင္းစားဇြန္း) တို.နဲ.အရသာသြင္းပါတယ္။

ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂ တက္နဲ ငရုတ္သီးစိမ္း(၅) ေတာင့္ခန္.ကိုဓါးၿပားရိုက္ထည့္ပါတယ္။

ဆူလာၿပီဆိုတာနဲ. ပင္လယ္စာေတြကိုထည့္ၿပီး..သံပုရာရည္ညွစ္ပါတယ္။

ထို.ေနာက္ ပဲၿပားတုံးေလးေတြနဲ.ေကာက္ရိုးမွိဳ၊ ၊အရြက္စိမ္းတစ္မ်ိဳး ကိုထည့္ၿပီး တရုတ္နံနံ+ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေတြနဲ.အလွဆင္သလို ငရုတ္ေတာင့္နီ၃ ေတာင့္ေလာက္နဲ.အလွဆင္

လိုက္ပါတယ္..။

မွတ္ခ်က္ ။ ခ်က္ၿပဳတ္ၿပတဲ့ပုံစံကိုတိုက္ရိုက္ေရးတင္ဆက္ေပးၿခင္းသာၿဖစ္ပါတယ္..။

 ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More